Hrvatska
StoryEditor

Brojimo šlepere (46) Div Grupa u prvoj polovici 2021. godine izvezla više od deset tisuća tona vijčane robe

15. Listopad 2021.
Div Grupa šleperi

Krajem 2020. godine Darko Pappo, član uprave DIV Grupe je na Liderovom klubu izvoznika rekao kako izvozni poslovi DIV Grupe zbog pandemije nisu značajnije smanjeni te da usprkos krizi, narudžbe i dalje stižu posebno kada je riječ o vijčanom segmentu i o segmentu brodogradnje.

U 2019. godini na razini grupe je izvezeno robe u vrijednosti gotovo milijardu kuna, s tim da vijčana roba zauzima oko 90 posto izvoza, dok su u brodogradnji svi komercijalni programi namijenjeni izvozu, osim vojnih brodova koje rade za Hrvatsku ratnu mornaricu. Ove godine, u prvih šest mjeseci izvoz iz DIV Grupe se nastavio, gotovo nesmetano.

- Tijekom proteklih 6 mjeseci izvezli smo oko 10.500 tona vijčane robe što je 434 kamiona (šlepera) odnosno prosječno mjesečno nešto više 72 kamiona – kažu nam iz Div Grupe. Od zemlja u koje izvoze, ističu se naravno zemlje Europske unije, zatim SAD, Maroko, Tunis, Južna Afrika i Ukrajina. 

Akcija 'Brojimo šlepere' se nastavlja pa ovom prilikom pozivamo sve poduzetnike da nam se jave s informacijama o količini svojih kamiona i šlepera koje pune za izvoz. Javite nam se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na naše društvene mreže.

29. travanj 2024 19:00