Hrvatska
StoryEditor

Treći kandidat za šefa HGK je Marin Lovorović, ponovno se natječe s Burilovićem

01. Listopad 2021.
Marin Lovrović

U izbor za predsjednika Hrvatske gospodarske komore ušli su Luka Burilović, Dražen Oreščanin i Marin Lovrović, javlja HGK. Tako se otkrilo ime trećeg kandidata za čelno mjesto Komore.

Odluka je to koja je donesena nakon završenog javnog poziva za predsjednika/predsjednicu Hrvatske gospodarske komore, a tijekom kojega su pristigle tri prijave. Nakon provedenog postupka provjere valjanosti kandidatura i programa, kandidati za čelno mjesto HGK svoje će programe predstaviti i na izbornoj Skupštini u ponedjeljak, 4. listopada u 12 sati u hotelu International u Zagrebu. Na istoj će se Skupštini ujedno i završiti izbor predsjednika Hrvatske gospodarske komore za četverogodišnje mandatno razdoblje.

Treći kandidat, 73-godišnji Riječanin Marin Lovrović, također se kandidirao za predsjednika Hrvatske gospodarske komore na prošlim izborima 2018. godine, uz Luku Burilovića i Davora Poljaka, a tada je osvojio sedam glasova. Vlasnik je i direktor tvrtke Consmar koja se bavi izvođenjem elektroinstalacija na brodovima i kopnu, a prošle je godine imala 36 zaposlenika i 6,1 milijun kuna prihoda.

Lovrović je i stalni sudski vještak na Trgovačkom i Županijskom sudu u Rijeci za pomorsko-tehničke havarije. Nekima je poznat i kao jedriličar. Godine 2008. je bio izabran za predsjednika Hrvatskog jedriličarskog saveza.

21. travanj 2024 18:46