Hrvatska
StoryEditor

CIAK GRUPA Nakon Trgometala preuzela crnogorsku tvrtku Next Auto

20. Ožujak 2021.

Distributer autodijelova CIAK Grupa u većinskom vlasništvu obitelji Leko (Ivan i Ljilja) preuzela je tvrtku Next Auto iz Podgorice. Kako stoji u objavi na Zagrebačkoj burzi Next Auto je vodeća tvrtka u segmentu nezavisnog aftermarketa (tzv. IAM) u Crnoj Gori s 85 zaposlenih na šest lokacija širom Crne Gore.

Prihod joj je veći od 80 milijuna kuna i ostvaruje kontinuirani rast poslovanja, a akvizicija je, stoji u objavi, jedan od logičnih koraka daljnjeg osnaživanja i rasta portfelja CIAK Grupe. Tom transakcijom CIAK i na tržištu Crne Gore postaje vodeće društvo o segmentu nezavisnog aftermarketa

image
Ciak auto
foto

Inače, CIAK Grupa je potkraj prošle godine uvrštena na Zagrebačku burzu nakon provedenog IPO-a u kojem su investitori za 6,34 milijuna dionica uplatili 222 milijuna kuna. Riječ je o sva četiri obvezna mirovinska fonda kao najvećim investitorima te o dobrovoljnim mirovinskim fondovima, investicijskim fondovima, osiguravajućim društvima i ostalima.

CIAK Grupa je početkom ožujka preuzela i zagrebačku tvrtku Trgometal, koja se bavi prodajom rezervnih dijelova za teretni i osobni program vozila. Grupa je lani ostvarila konsolidirani prihod od 965 milijuna kuna i dobit od 27 milijuna kuna.

25. travanj 2024 21:55