Hrvatska
StoryEditor

CROMA dodjelila 18 ravnopravnih nagrada Menadžer godine 2019.

30. Studeni 2019.
Vladimir Ferdelji

- Iako smo u zadnjih dvadeset godina do detalja opisali koje je promjene potrebno donijeti da bi zaustavili iseljavanje i potaknuli napredak društva ni jedna hrvatska vlada nije smogla hrabrosti za korjenite promjene. Stoga iz društva nismo iskorijenili korupciju, nekompetentnost, nerad, sukob interesa, lopovluk. U takvom okruženju hrvatski gospodarstvenici rade pa je svaki gospodarski uspjeh vrijedan pohvale, a posebno iznimni rezultati pojedinaca koje ništa ne može omesti u ostvarenju postavljenih ciljeva - rekao je u petak Vladimir Ferdelji, predsjednik Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika Croma, na svečanosti dodjele nagrade Menadžer godine 2019.

Najboljim hrvatskim gospodarstvenicima Croma je u suorganizaciji Grada Zagreba i Međimurske županije, dodijelila 18 ravnopravnih nagrada u deset kategorija - Velika poduzeća, Srednja poduzeća, Mala poduzeća, Mladi menadžer, Javna poduzeća, Inozemna poduzeća, Poduzetnik godine, Projekt menadžer, Nagrada za životno djelo i Društveno poduzetnišvo.

Ivica Marić, predsjednik uprave Đuro Đaković - TEP i Dinko Lucić, predsjednik uprave Privredne banke Zagreb, dobitnici su nagrade u kategoriji Velika poduzeća; Tomislav Bosilj, direktor i član uprave SANO iz Popovače i Eric Superina, član uprave tvrtke Mick iz Kukuljanova u kategori Srednjih poduzeća, dok su Srđan Krištić, direktor Adriatic DMC iz Dubrovnika i Krunoslav Kapetanović, vlasnik i direktor tvrtke Villa Kapetanović iz Opatije, menadžeri godine u kategoriji Mala poduzeća.

Najbolji mladi menadžeri 2019. su Bruno Kovačić, direktor tvtrke Axilis iz Zagreba i Goran Kanižaj, operativni direkor tvrtke Mobilisis iz Varaždin Jelkovca. U kategoriji Javna poduzeća menadžeri godine su Ivan Čulo, predsjednik uprave Hrvatske pošte i Darko Majić, direktor društva Auto promet Sisak. Nagradu u kategoriji Društveno poduzetništvo dobio je Alen Baščevan, ravnatelj ustanove Arbor Sirača. Ana Soldo, članica uprave DS Smith Belišće Croatia i Igor Benaković, predsjednik uprave Bauwerk Boen iz Đurđevca su menadžeri godine u kategoriji Inozemna poduzeća. U kategoriji Poduzetnik godine nagradu su dobili Siniša Stanić, direktor tvrtke Simplex iz Gornje Vrbe i Zoran Šimunić, direktor poduzeća Naše klasje iz Zagreba. Za najboljeg projekt menadžera proglašen je Marko Cvijin, direktor Trade Aira iz Velike Gorice, a nagradu za životno djelo dobili su Ivan Sabljić, direktor Regije hotela Valamar Collection Dubrovnik President hotela i Valamar Lacroma Dubrovnik hotela te Alojzije Sobočanec, predsjednik uprave Međimurjeplet iz Čakovca.

image
Croma dodjela nagrada
foto

Inače, Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika CROMA, od 1990. godine održava okupljanje svojih članova i partnera pod nazivom Susret CROMA, a od 1992. godine Udruženje dodjeljuje strukovno priznanje i nagradu Menadžer godine.

- Duboko vjerujem da će priznanja ovogodišnjim laureatima, koje kao najboljima dodjeljuju ljudi iz njihove struke, biti dodatni motiv i obveza da nastave istim putem stvarajući uvjete u kojima će mnogi mladi ovdje naći životni smisao - rekao je u prepunoj dvorani hotela Westin, Vladimir Ferdelji.

17. travanj 2024 23:35