Hrvatska
StoryEditor

CROZ predstavio alat HRK2EUR za dvojno iskazivanje valuta bez programiranja

20. Rujan 2021.

CROZ je predstavio alat koji omogućava dvojni prikaz cijena na web stranicama u dvije valute, hrvatskoj kuni i euru, automatski bez programiranja. Alat je objavljen kao open-source, što znači da je dostupan svima i besplatan za korištenje, navodi se u priopćenju.

CROZ-ov alat, HRK2EUR Converter, omogućava dvojno iskazivanje cijena u dvije valute, HRK i EUR, od sredine 2022. godine, odnosno šest mjeseci prije stupanja eura na snagu 1. siječnja 2023. Alat podržava bilo koju web stranicu ili aplikaciju neovisno o tehnologiji i primjenjiv je jednako za mali webshop ili veliko poduzeće. Dovoljno je preuzeti alat s Interneta i u nekoliko klikova prilagoditi prikaz cijena na svojim web stranicama sukladno Nacionalnom planu zamjene hrvatske kune eurom. Preuzimanje alata potpuno je besplatno, ne zahtjeva programiranje i može ga se prilagoditi vlastitim potrebama.

Kada je ekipa CROZ-ovaca počela promišljati o dizajniranju ovoga alata, imali su na umu desetke tisuća postojećih web stranica i aplikacija u Hrvatskoj te programere koji će morati prilagođavati brojne aplikacije. Zato su odlučili alat objaviti kao open-source kako bi bio besplatan i što pristupačniji korisnicima. Na ovaj način žele doprinijeti široj informatičkoj zajednici u Hrvatskoj. Autor rješenja je programer Josip Tomić koji je osmislio ovaj alat.

25. travanj 2024 03:38