Hrvatska
StoryEditor

Cvetojevićeva tvrtka postala najbrže rastući ‘master‘ franšizer MBE-ja u svijetu

16. Siječanj 2022.
Saša Cvetojević
Uz petnaest otvorenih poslovnica u Hrvatskoj ove se godine otvaraju nove franšize Mail Boxesa u Osijeku, Puli i Poreču. U regiji su otvorene poslovnice u Ljubljani i Sarajevu, a uskoro će i u Beogradu

Za razliku od mnogih poduzetnika koji trenutačno na društvenim mrežama objavljuju svoje fotografije sa skijanja, profil Saše Cvetojevića, vlasnika tvrtke Insako i franšiznog modela Mail Boxes Etc. u regiji, obiluje atraktivnim fotografijama utrke iz pustinje. U tijeku je, naime, MBE Dakar 2022 Adventure, a glavni je sponzor odlaska na utrku Mail Boxes Etc. Hrvatska.

U adrenalinsku avanturu dovođenja koncepta MBE-ja ​u Hrvatsku i okolne zemlje Cvetojević se s još dvoje suradnika upustio još 2017. Osim fotografija u svojim je objavama naveo imena postojećih i novih partnera franšizera i naglasio da je MBE Adriatic d.o.o., ekskluzivni nositelj franšize​ MBE Master ​za Hrvatsku, Srbiju, Sloveniju, BiH, Makedoniju, Crnu Goru i Kosovo, postao najbrže rastući master franšizer MBE-ja u svijetu. Tako se ove godine otvaraju nove franšize u Osijeku, Puli i Poreču. Među brojnim imenima suradnika spomenuo je i hrvatskog poduzetnika Cala Crnksa iz SAD-a, koji je dio svojih poslovnih aktivnosti odlučio preseliti u Istru, a njegove poslovne aktivnosti u Americi bi trebale omogućiti pokretanje novih usluga MBE-ja.

Te se franšize šire i izvan hrvatskih granica, pa su tako regionalni poduzetnici otkupili franšizna prava i otvorili MBE u Ljubljani i Sarajevu, a uskoro se očekuje i prva franšiza u Beogradu.

–​ MBE želimo dovesti u sve veće hrvatske gradove, pregovaramo s franšizerima za Sisak, Koprivnicu/Križevce, a još su nam zanimljivi Zadar, Šibenik, Rovinj, Karlovac, Bjelovar, ali i Novi Zagreb, Zaprešić/Samobor te možda još neki grad južnije od Splita – najavio je Cvetojević.

Mail Boxes Etc. trenutačno ima petnaest poslovnica u Hrvatskoj, dva su centra u vlasništvu MBE Adriatica d.o.o. (nositelja master franšize MBE-ja za regiju), jedan je u njegovu većinskom vlasništvu, a ostali su u stopostotnom vlasništvu franšizera. 

22. travanj 2024 11:04