Hrvatska
StoryEditor

Damir Vanđelić dao ostavku na dužnost šefa Fonda za obnovu Grada Zagreba

25. Studeni 2021.
Damir Vanđelićfoto Ratko Mavar

Šef Fonda za obnovu Grada Zagreba Damir Vanđelić dao je ostavku, a o razlozima takve odluke govorit će na konferenciji za novinare u petak, potvrđeno je Hini iz Fonda za obnovu.

Nakon što su neki mediji prenijeli neslužbenu informaciju da je Vanđelić odlučio dati ostavku, iz press službe Fonda potvrđeno je da je ta informacija točna, a svoje razloge, sad već bivši šef Fonda, detaljno će iznijeti na konferenciji za novinare na kojoj će u petak, 26. studenoga, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici predstaviti i redovito izvješće o radu Fonda za obnovu.

Konkretni razlozi njegova odlaska za sada nisu poznati, no Vanđelić je već prilikom imenovanja najavio da će Fond voditi privremeno, a kad se obnova pokrene, kad sve bude uhodano, zamolit će da ga oslobode te dužnosti da se bavi nečim drugim. 

"Puni mandat neću ostati sigurno jer ću nastojati da se to upogoni prije. Ako ne uspijemo to upogoniti dovoljnom brzinom, ja ću dati ostavku jer sam neću biti zadovoljan svojim radom", kazao je Vanđelić u veljači.

U javnosti se govorilo o njegovom sukobu s čelnim čovjek ministarstva graditeljstva Darkom Horvatom, a uz to je i sam mjesecima upozoravao na sporost kojom se odvija obnova nakon potresa.

Vanđelić se svojedobno žalio na lošu suradnju s Vladom, na što mu je premijer Plenković u rujnu odgovorio kako se treba baviti "onim za što je postavljen".

17. travanj 2024 01:22