Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: ‘12,05 za Đuro Đaković Grupu‘, Škoro skuplja potpise, skup o farmaceutskoj industriji

27. Studeni 2019.
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za srijedu, 27. studenog:

ZAGREB - 15. sjednica Hrvatskoga sabora koja počinje uobičajenim 'aktualnim prijepodnevom' tijekom kojega će 40 saborskih zastupnika propitivati članove Vlade o aktualnim temama (9,30 sati, Trg Svetog Marka 6). Ždrijeb je odlučio da će prvi pitanje postaviti Veljko Kajtazi, zastupnik romske nacionalne manjine, a posljednja će to učiniti HNS-ova Bernarda Topolko.

ZAGREB - Konferencija "Budućnost hrvatske obrambene industrije i nove tehnologije" okupit će visoke predstavnike EU-a, NATO-a, stručnjake i rukovoditelje obrambenih tvrtki te sudionike iz gospodarskih, obrambenih i političkih institucija (10 sati, Lauba, prilaz baruna Filipovića 23a). Održava se u organizaciji Jutarnjeg lista i Ministarstva obrane, a uz ostale, na konferenciji će nazočiti i ministar obrane Damir Krstičević te načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov. 

ZAGREB - Konferenciju za medije na temu "12,05 za Đuro Đaković Grupu" održati će Sindikat metalaca Hrvatske - Industrijski sindikat (SMH-IS) i Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) (12,05, Ulica grada Vukovara 78). O nastavku borbe za isplatu plata radnicima Đure Đakovića, govorit će predsjednici sindikata Siniša Kosić i Mladen Novosel te predsjednik Štrajkaškog odbora Ivan Barić.

ZAGREB - Predsjednički kandidat Miroslav Škoro obići će štand za prikupljanje potpisa podrške kandidaturi i dati izjavu za medije (11,30 sati, Trg Petra Preradovića).

ZAGREB - Hrvatski liječnički sindikat (HLS) i Hrvatska liječnička komora (HLK) na konferenciji za medije najavit će korake koje će te dvije krovne liječničke organizacije poduzeti s ciljem ozakonjenja rada liječnika i donošenja Zakona o plaćama liječnika ili Strukovnog kolektivnog ugovora. Na konferenciji će govoriti predsjednica HLS-a Renata Čulinović-Čaić te predsjedik HLK-a Krešimir Luetić (11 sati, Šubićeva 9).

ZAGREB - Veleposlanstvo Francuske u RH, hrvatska Agencija za elektroničke medije, Zaklada Friedrich Ebert i Hrvatsko novinarsko društvo organiziraju međunarodnu konferenciju o suzbijanje dezinformacija u eri digitalnih medija. Cilj je razmjena iskustava i praksi u borbi protiv širenja i utjecaja dezinformacija. Konferencija će se fokusirati na zakonsku regulaciju, medijsku i informacijsku pismenost te istraživanje i provjeru činjenica (9 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Skupom "Farmaceutika: Hrvatska industrija 4.0." HUP-Udruga proizvođača lijekova (HUP-UPL) će obilježiti deset godina rada. Na skupu će biti riječi o potencijalu farmaceutske industrije, što je do sada učinjeno i što predstoji u Hrvatskoj i EU. Članice Udruge zapošljavaju više od 5.000 radnika neposredno, a u klasterima više od 10.000. U posljednjih deset godina farmaceutska industrija u Hrvatskoj povećala je broj zaposlenih za gotovo 20 posto. Tvrtke udruženja zajedno ostvaruju sedam milijardi ukupnog prihoda, a investirale su više od dvije milijarde kuna u napredna postrojenja i nove tehnologije, neki su od podataka te udruge (10,30 sati, HUP, Radnička cesta 52/1). 

20. travanj 2024 03:29