Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: 29. obljetnica oružanog otpora u Glini, stranke i koalicije u predizbornim aktivnostima...

26. Lipanj 2020.
 Davor Božinović
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za petak, 26. lipnja:

ZAGREB -  Svečana promocija polaznika vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman (Visoke dočasničke izobrazbe, Temeljne časničke izobrazbe i pilota, Zapovjedno-stožerne škole “Blago Zadro” i Ratne škole “Ban Josip Jelačić”) za potrebe Hrvatske vojske (9,30 sati, HVU „Dr. Franjo Tuđman, Ilica 256b). Svečanosti će nazočiti i predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović koji će se obratiti nazočnima. Na promociji će diplome primiti 177 polaznika vojnih škola HVU „Dr. Franjo Tuđman“. Predstavnici medija trebaju doći najkasnije do 9 sati.

DARUVAR - Svečanost potpisivanja povelje i polaganja temeljnog kamena za početak radova na izgradnji veteranskog centra u Daruvaru (15,30  sati, Ulica Podborje). Povelju će potpisati ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček, a temeljni kamen položit će predsjednik Vlade Andrej Plenković. Svečanosti će nazočiti i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković te predstavnici braniteljskih udruga i zadruga s područja Bjelovarsko-bilogorske županije. U sklopu programa predviđena su i prigodna obraćanja.

GLINA - Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić nazočit će svečanom obilježavanju 29. obljetnice početka oružanog otpora srpskom agresoru na glinskom području. Svečano obilježavanje započinje u 8,30 sati polaganjem vijenaca na grob poginulog hrvatskog policajca Tomislava Roma (mjesno groblje Gornji Viduševac) te paljenjem svijeće kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu (9 sati, Trg dr. Franje Tuđmana) i misnim slavljem u crkvi Sv. Ivana Nepomuka (9,45 sati). Uslijedit će mimohod  te svečani program kod spomenika "Suza“.  Svečanost završava prigodnim programom "Sigurnost i povjerenje – vaša policija“ (12,05 sati, gradski park u Glini).

OSIJEK - Ministar turizma Gari Cappelli će potpisati ugovor za dodjelu bespovratnih sredstava za Regionalni centar kompetentnosti u ugostiteljstvu i turizmu u Osijeku. Izjave su predviđene nakon završetka svečanog potpisivanja (9,30, sjedište Osječko-baranjske županije, Županijska ulica 4).

KOPRIVNICA/BJELOVAR/SISAK/VELIKA GORICA - Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, zajedno s kandidatima s liste HDZ-a za 2. izbornu jedinicu, posjetit će Koprivnicu i Bjelovar gdje će se družiti s članovima (12,30 sati, pivnica "Kraluš", Zrinski trg 10/Paviljon, Trg Eugena Kvaternika 5). Nakon toga, Plenković će zajedno s kandidatima s liste HDZ-a za 6. izbornu jedinicu posjetiti Sisak gdje će se družiti s članovima (18 sati, caffe bar "Zlatne Godine", Rimska ulica 9a). Predsjednik HDZ-a Plenković sudjelovat će i na predstavljanju kandidata s liste HDZ-a za 6. izbornu jedinicu u Velikoj Gorici (park dr. Franje Tuđmana, Ul. Slavka Kolara 13D).

ZAGREB - Predstavljanje SDP-ovog programa za kulturu i kreativne industrije (11,30 sati, središnjica SDP-a, Iblerov trg 9). Program će predstaviti predsjednik SDP-ovog Savjeta "Naprijed Hrvatska – klub za ljudska prava, demokraciju i društveni razvoj" Ivo Josipović, potpredsjednik GLAS-a i kandidat u 6. izbornoj jedinici Goran Beus Richembergh i predsjednica SDP-ovog Savjeta za kulturu Morana Foretić. Predstavljanje se može pratiti i na službenoj facebook stranici i Youtube kanalu SDP-a. 

ZAGREB - Član Središnjeg odbora HDZ-a i kandidat HDZ-a u 4. izbornoj jedinici Marko Pavić, članica Središnjeg odbora HDZ-a i kandidatkinja HDZ-a u 9. izbornoj jedinici Branka Juričev Martinčev, te predsjednica HDZ-ova Odbora za rad i mirovinski sustav i kandidatkinja HDZ-a u 7. izbornoj jedinici Majda Burić održat će konferenciju na temu „Učinkovita država i ravnomjerni razvoj" (11 sati, Središnjica HDZ-a, Trg žrtava fašizma 4).

VARAŽDIN - Predsjednik SDP-a Davor Bernardić će se zajedno s kandidatima liste Restart koalicije za III. Izbornu jedinicu družiti s građanima u Varaždinu (16,15 sati, Stančićev trg). Izjave za medije predviđene su u 16,15 sati.

ZAGREB - Konferencija za medije Stranke rada i solidarnosti na temu: "Izborni zakon i Zakon o izbornim jedinicama" (10 sati, Zagrebačke fontane, Ulica Hrvatske bratske zajednice). Govorit će predsjednik Stranke rada i solidarnosti i nositelj na listi u II. Izbornoj jedinici Milan Bandić, potpredsjednica Stranke rada i solidarnosti i kandidatkinja na listi u I. Izbornoj jedinici Jelena Pavičić Vukičević te general Jozo Miličević, kandidat na listi u II. Izbornoj jedinici.

SPLIT - Konferencija za medije splitskog SDP-a na kojoj će na temu "Krah HDZ-ove "sigurnosti"" govoriti kandidati Restart koalicije s liste za 10. izbornu jedinicu Arsen Bauk, Branko Grčić, Goran Kotur i Eleonora Mandić (10,30 sati, Šetalište Bačvice 10).

ZAGREB - Predstavljanje Izbornog programa Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata "Hrvatska se voli radom" (10,30 sati, Hotel The Westin Zagreb, Kršnjavoga 1). Program će predstaviti predsjednik HNS-a i nositelj liste HNS-a u III. izbornoj jedinici Predrag Štromar, ministrica znanosti i obrazovanja i nezavisna kandidatkinja na listi HNS-a u III. izbornoj jedinici Blaženka Divjak te nositelj liste HNS-a u IV. izbornoj jedinici Ivan Vrdoljak.

ZAGREB - Konferencija za medije koalicije stranaka Demokrati i Hrvatski laburisti na temu: "Zbogom ministrice Divjak" (10,10 sati, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, (ispred ulaza), Donje Svetice 38).  Govorit će Renato Petek, nezavisni zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, Bojana Hribljan, potpredsjednica stranke Demokrati i Mirando Mrsić, predsjednik Demokrata.

SPLIT - Konferencija za medije koalicije Stranke s imenom i prezimenom, Pametno i Fokusa. Boro Nogalo govorit će o tome kako smanjiti liste čekanja, zašto X. izbornoj jedinici treba još jedna bolnica i kako se ona može napraviti uz pomoć novca iz EU fondova (9,30 sati, na dnu Marmontove ulice - Riva). Osim njega, na konferenciji će govoriti i Marijana Puljak i Ante Pranić o situaciji s domovima zdravlja u toj jedinici te će iznijeti svoj prijedlog rješenja za probleme u zdravstvu u Dalmaciji i Hrvatskoj.

ŠIBENIK - Anton Dobra predstavit će kandidate s liste "365 Stranka rada i solidarnosti" za 9. izbornu jedinicu ispred Gradske vijećnice (11 sati, ispred Gradske vijećnice, Trg Republike Hrvatske).

11. svibanj 2024 04:49