Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: 31. sjednica Predsjedništva Hrvatskog sabora, ministrica Divjak u IX. gimnaziji...

07. Siječanj 2020.
Piše:
piše Lider/Hina
[email protected]
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za utorak, 7. siječnja:

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković sazvao je 31. sjednicu Predsjedništva Hrvatskoga sabora na kojoj će sudjelovati predsjednici klubova zastupnika (11 sati, Hrvatski sabor, dvorana 'Ante Starčević', Trg Svetog Marka 6). Na sjednici Predsjedništva utvrditi će se dnevni red predstojeće sjednice Hrvatskoga sabora.

ZAGREB - Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak posjetit će IX. gimnaziju u Zagrebu i održati sastanak s učiteljima (9,30 sati, Dobojska ulica 12). U pratnji ministrice bit će ravnateljica škole Sonja Lušić Radošević, glavni savjetnik Marko Košiček te mentori Škole za život. (Mediji će moći pratiti obilazak škole, dok će na sastanku ministrice Divjak s učiteljima moći snimiti uvodne kadrove. Izjave za medije su predviđene nakon sastanka s djelatnicima škole, oko 10,20 sati.)

ZAGREB - Zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća Hrvatske demokratske zajednice (18 sati, Središnjica HDZ-a, Trg žrtava fašizma 4).

ZAGREB - Oporbeni klubovi zastupnika u zagrebačkoj Gradskoj skupštini održat će zajedničku konferenciju za medije (10  sati, Stara gradska vijećnica, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5, Vjenčana dvorana I.) na kojoj će predstaviti Prijedlog za raspisivanje lokalnog referenduma o izmjenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana. Konferenciju organiziraju klubovi gradskih zastupnika SDP-a, lijevog bloka, HSLS-a, Građansko-liberalnog saveza i Hrvatske stranke umirovljenika te nezavisnog zastupnika Vladimira Ferdeljija. U ime klubova govoriti će Matej Mišić (SDP), Tomislav Tomašević (Zagreb je naš!), Anka Mrak – Taritaš (Građansko-liberalni savez) i Vladimir Andrić (HSLS).

ZAGREB - Sveta Arhijerejska liturgija Srpske pravoslavne crkve u povodu pravoslavnog Božića (9,30 sati, Hram Preobraženja Gospodnjega, Preobraženska 4). 

ZAGREB -  Na kraju prošle godine u Registru koncesija bila su evidentirana 20.294 ugovora o koncesijama, od čega je 43,2 posto bilo aktivnih, a 56,8 posto je isteklo, podaci su Financijske agencije koja operativno vodi registar. Od 20.294 evidentiranih ugovora o koncesijama, na dan 31. prosinca prošle godine njih 8.766 je aktivno, a 11.528 ugovora je isteklo. 

27. travanj 2024 06:57