Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Bernardić o pripremama za izbore, Penava o političkim stavovima i perspektivama...

20. Svibanj 2020.
Ivan Penava
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za srijedu, 20. svibnja:

VUKOVAR - Konferencija za medije na kojoj će predsjednik SDP-a i lider RESTART koalicije Davor Bernardić govoriti o aktualnoj političkoj situaciji i pripremama za parlamentarne izbore. Sudjeluju i predsjednik vukovarskog SDP-a Željko Sabo te gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, ujedno i SDP-ov koordinator za V. izbornu jedinicu (10 sati, Hotel Lav, Ulica Josipa Jurja Strossmayera 18).

VUKOVAR - Gradonačelnik Vukovara i zamjenik predsjednika Gradskog odbora (GO) Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Vukovar Ivan Penava održat će konferenciju za medije na temu aktualne političke situacije. Tom prilikom Penava će javnosti opširnije iznijeti svoje političke stavove i perspektive (11 sati, Trg hrvatskih branitelja 1, prostorije kod Bećarskog križa).

ZAGREB - Solidarna - zaklada za ljudska prava i solidarnost održat će konferenciju za medije na kojoj će predstaviti rezultate javnog poziva Fonda 5.5 za kriznu podršku nakon potresa. Riječ je o Fondu iz kojeg će socijalno ugroženim građanima Zagreba čiji su domovi oštećeni u potresu biti dodijeljeno ukupno 706.000 kuna potpora za popravak materijalne štete ili najam stana. Na konferenciji za medije će među ostalim, biti predstavljeno koliko je kućanstava i građana dobilo financijsku potporu, za kakvu vrstu pomoći te u kojem prosječnom iznosu. O tome će govoriti članovi Zakladnoga vijeća Fonda 5.5 koje je donijelo odluku o dodjeli financijskih potpora, te upraviteljica Zaklade Marina Škrabalo (10 sati, Radnički dom, Trg Kralja Petra Krešimira IV br. 2/II.).

SPLIT - Udruga roditelja za djecu najteže tjelesne invalide i djecu s teškoćama u razvoju 'Anđeli' održat će konferenciju za medije. Na konferenciji će biti riječi o poteškoćama s kojima se Udruga suočava (11 sati, Šibenska 33).

ZAGREB -  Na digitalnim platformama 24sata održat će se online konferencija o obrazovanju. Hrvatska je praktički preko noći postala škola na daljinu, a roditelji su bez iznimke preuzeli ulogu pomoćnog učitelja, razrednika, pedagoga, logopeda, profesora zemljopisa, matematike, povijesti i svega ostalog što djeca uče u školama. Konferencija "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska" prva je konferencija o obrazovanju koja će na jednom mjestu okupiti sve interesne skupine vezane za obrazovanje, od ministarstava, veleposlanstava, uglednih znanstvenika i profesora do studenata. Sudjeluju: Zlatko Stić, ravnatelj Prirodoslovne škole Vladimira Preloga, Zagreb;  Dubravka Brezak Stamać, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje; Ivan Plantić, nastavnik OŠ Smokvica, Korčula; Ljiljana Crnković, ravnateljica MIOC-a, Zagreb; Sanja Petrušić Goldstein, ravnateljica OŠ Lauder Hugo Kon, Zagreb (10 sati).

ZAGREB - Ministri turizma iz EU-a na drugoj će videokonferenciji iz Zagreba raspraviti aktualnosti i stanje turizma u EU, s naglaskom na koordinacije oko provedbe nedavno usvojenog paketa Europske konferencije za turizam i promet uslijed krize uzrokovane covidom-19. Konferenciju organizira Ministarstvo turizma u sklopu hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a (14 sati početak konferencije; 17 sati izjava za novinare ministra Cappellija, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Hrvatske bratske zajednice 4).

18. travanj 2024 23:38