Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Dan grada Zadra, predsjednica u Škabrnji, Vlada o Ovršnom zakonu i kvotama za zapošljavanje stranaca...

22. Studeni 2019.
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za petak, 22. studenog:

ZADAR - Svečana sjednica zadarskoga Gradskoga vijeća u povodu obilježavanja Dana grada Zadra i blagdana njegova zaštitnika Svetoga Krševana na kojoj će biti dodijeljena javna priznanja Grada Zadra za 2019. Svečanoj sjednici nazočit će i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, a predvođeno je i prigodno obraćanje (11 sati, Hrvatsko narodno kazalište, Široka ulica 8).

ŠKABRNJA - Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović posjetit će Škabrnju i odati počast kod Spomenika masovne grobnice poginulim hrvatskim braniteljima i civilima te kod Križa poginulim hrvatskim braniteljima na groblju sv. Luke (14 sati).

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (8,30 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2). Na dnevnom redu je, uz ostalo, Nacrt konačnog prijedloga Ovršnog zakona  i Prijedlog odluke o utvrđivanju godišnje kvote dozvola za zapošljavanje stranaca za 2020.   

DUBROVNIK - Svečano potpisivanje Ugovora o sufinanciranju građenja vodnih građevina na području dijela aglomeracije Malostonski zaljev u Općini Slivno: dionica Klek - Repić - Duboka. Ugovor će potpisati generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i direktorica Odvodnje Slivno d.o.o. Ivana Mađor. Potpisivanju će nazočiti i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, te načelnik Općine Slivno Smiljan Mustapić. Predviđene su i izjave za medije (9 sati, palača Ranjina).

DUBROVNIK - Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić boravit će u radnom posjetu Dubrovačko-neretvanskoj županiji. U okviru radnoga posjeta ministar će dodijeliti osam ugovora financiranih iz EU fondova te Programa za sufinanciranje EU projekata (10,30 sati, Mala vijećnica Grada Dubrovnik, Ulica Pred Dvorom 1). Ministar Pavić sastat će se i s dubrovačko-neretvanskim županom Nikolom Dobroslavićem, te dubrovačkim gradonačelnikom Matom Frankovićem.

PULA - Potpredsjednik Vlade ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u Puli će nazočiti Međuresornoj nacionalnoj pokaznoj vježbi suzbijanja onečišćenja mora i gašenja požara plovila "NAMIRG PULA 2019". Vježba će se održati u akvatoriju luke u Puli (11 sati, ukrcaj s Riječkoga gata od 10,30 sati do 10,50 sati),  u organizaciji Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u suradnji s Vatrogasnom zajednicom Istarske županije. Na dvodnevnom tematskom događanju, posvećenom zaštiti mora, uz ostale, sudjeluju Vatrogasna zajednica Istarske županije s projektnim partnerima iz Republike Slovenije i Republike Italije. Praćenje pokazne vježbe na moru bit će omogućeno svim zainteresiranim novinarima i akreditiranim sudionicima s motornih brodova "Melisa" i "Manon".  Izjave za medije i završna riječ vježbe predviđene su za 12,30 sati.

ZAGREB - Konferencija za novinare Sindikata hrvatskih učitelja i Nezavisnoga sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske o nastavku štrajka u osnovnim i srednjim školama, te najavi prosvjeda na Trgu bana Jelačića. Na konferenciji će govoriti Ana Tuškan, glavna tajnica Sindikata hrvatskih učitelja i Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnoga sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske (10,30 sati, zgrada sindikata Hypatria, 1. kat, dvorana Andromeda, Ulica Florijana Andrašeca 18a).

ZAGREB - Sjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Na dnevnome redu 70. sjednice Povjerenstva bit će 12 točaka, među kojima su i donošenje odluka o pokretanju ili nepokretanju postupka u predmetu dvoje dužnosnika - ministra zdravstva Milana Kujundžića i zastupnice u Hrvatskome saboru Anke Mrak-Taritaš (10 sati, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, Ulica kneza Mutimira 5/I).  

ZAGREB - Predstavljanje hrvatskoga prijevoda Preporuke Vijeće Europe CM/Rec (2019.) 1 Sprječavanje i borba protiv seksizma. Preporuku će, među ostalima, predstaviti ravnateljica Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH Helena Štimac Radin i potpredsjednica Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i predsjednica HOO-ove Komisije za ravnopravnost spolova u sportu Morana Paliković Gruden (11 sati, hotel International, Miramarska cesta 24, kongresna dvorane Adriatic).  

ZADAR - Kandidatkinja za predsjednicu Republike Hrvatska i aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetit će u Zadru štand na kojemu će se prikupljati potpisi za njezinu predsjedničku kandidaturu (10,30 sati, štand za prikupljanje potpisa, Narodni trg).

PULA/ZAGREB - Predsjednički kandidat Zoran Milanović počet će prikupljati potpise podrške kandidaturi za predsjednika Republike Hrvatske (9 sati, Narodni trg 9). Tijekom boravka u Puli predviđena je i Milanovićeva izjava na istom mjestu. Prikupljanje potpisa za Milanovićevu kandidaturu nastavit će se istoga dana i u Umagu, Rijeci i Fužinama. 

ZAGREB - Predsjedničku kandidaturu Zorana Milanovića podržat će svojim potpisima i čelnici SDP-a - predsjednik stranke Davor Bernardić, glavni tajnik stranke Nikša Vukas, predsjednik Kluba Saborskih zastupnika Arsen Bauk i predsjednik SDP-a Zagreb Gordan Maras. Nazočni će biti na raspolaganju za izjave za medije (9 sati, istočna strana tržnice Utrine, Utrine).

ZAGREB - Predsjednički kandidat Miroslav Škoro dat će izjavu medijima u povodu početka prikupljanja potpisa za kandidaturu za predsjednika Republike Hrvatske na štandu na središnjem zagrebačkom trgu (10 sati, Trg bana Josipa Jelačića).  

ZAGREB - Zaklada hrvatskog državnog zavjeta i Zaklada Hanns Seidel, organiziraju zajedno s Wilfried Martens Center for European Studies iz Bruxellesa konferenciju "Budućnost eurozone kao valutne unije - Hrvatska na putu prema euru". Među govornicima najavljeni su premijer Andrej Plenković, potpredsjednik EK-a za ekonomiju  Valdis Dombrovskis, članica Europskog revizorskog suda Ivana Maletić, ministar financija Zdravko Marić, guverner HNB-a Boris Vujčić i drugi (10,00 sati, Hotel Westin, Ulica Izidora Kršnjavoga 1).

20. travanj 2024 13:25