Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Dan sjećanja na žrtve holokausta, SDP o prometnoj izoliranosti Slavonije...

24. Siječanj 2020.
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za petak, 24. siječnja:

ZAGREB - U povodu Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta, premijer Andrej Plenković položit će zajednički vijenac u ime Republike Hrvatske na Židovskom groblju ispred skulpture Mojsija na Mirogoju, (8,45 sati). U pratnji premijera bit će predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković i izaslanik predsjednice Republike Vladimir Lončarević.

ZAGREB - Hrvatski sabor počet će zasjedanje minutom šutnje u počast svim žrtvama holokausta. Nakon toga slijedi  rasprava o prijedlogu zakona o sigurnosti i interoperabilnosti željezničkog sustava radi potpunog usklađivanja s pravnom stečevinom Europske unije, i to s četvrtim "željezničkim paketom" predstavljenim kroz dvije domene - tehničkom i upravljačkom (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Konferencija za novinare Kluba zastupnika SDP-a na temu "Doprinos aktualne Vlade u prometnoj izoliranosti Slavonije". Na konferenciji će govoriti zastupnik Domagoj Hajduković (10 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ivana Kukuljevića, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Konferencija za novinare Kluba zastupnika Mosta nezavisnih lista na temu "Ugrožena sigurnost putnika i djece u cestovnom prometu". Na konferenciji će govoriti zastupnik Miro Bulj (10,30 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ivana Kukuljevića, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Konferenciju za medije Kluba zastupnika GLAS-a na temu "Presuda požeško-slavonskom županu za nasilje nad suprugom i sudska praksa u slučajevima nasilja nad ženama". Na konferenciji će govoriti predsjednica GLAS-a i Kluba zastupnika GLAS-a Anka Mrak-Taritaš i zastupnica Nada Turina-Đurić (11 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ivana Kukuljevića, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Predsjedništvo HDZ-a održat će sjednicu s početkom u 15 sati. Nakon toga u 16 sati održat će se i sjednica Nacionalnog vijeća HDZ-a (središnjica HDZ-a, Trg žrtava fašizma 4).

ZAGREB - Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak na brifingu za predstavnike medija u 10 sati prezentirat će usporedbu podataka o uspjehu učenika gimnazijskih programa na državnoj maturi s uspjehom u Srednjoj školi uzevši u obzir i ulazne kompetencije učenika pri upisu u Srednju školu. Cilj je analiza podataka kao podloga za informirano donošenje odluka o sustavu državne mature, razvoju vrednovanja i ocjenjivanja u školama. Izjave za medije očekuju se oko 10,30 sati (Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Donje Svetice 38).

ZAGREB - Agencija za mobilnost i programe Europske unije organizira Informativni dan pod nazivom "Međunarodni volonteri u školama: zašto i kako?“. U sklopu događanja bit će predstavljen program Europske snage solidarnosti, a sudionici će doznati relevantne informacije o dobrobiti takvih programa u odgojno-obrazovnom sustavu te kako takav model volontiranja koristiti u svojim institucijama. Događanje je namijenjeno novim potencijalnim prijaviteljima iz sustava odgoja i obrazovanja s naglaskom na škole koje u svojim institucijama već imaju pokrenute volonterske klubove (11,30 sati, Hotel Dubrovnik, Ljudevita Gaja 1).

ZAGREB - Prije bilo kakve intervencije u smislu uvođenja digitalnog poreza potrebni su jasni odgovori zakonodavca koga bi se, kako i gdje zahvatilo, pri čemu cilj ne smije biti povećanje dosadašnjeg poreznog opterećenja, smatraju u udruzi HUP-ICT.

25. travanj 2024 02:36