Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: energetska konferencija, EIT Awareness Day, predstavljanje novih zračnih međunarodnih linija

24. Veljača 2020.

Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 24. veljače.

ZAGREB - Hrvatski drvni klaster i Hrvatska udruga za biomasu Crobiom organizira međunarodnu energetsku konferenciju o biomasi i obnovljivim izvorima energije. Može li se Hrvatska prilagoditi novim zahtjevima Europske komisije? Zašto se 90 posto hrvatskog peleta izvozi, dok se zgrade javne vlasti griju na fosilna goriva? Kako će EU poticati zelene alternative? Može li veće korištenje biomase otvoriti nova radna mjesta? Kako klimatske promjene utječu na sektor? To su neka od pitanja o kojima će se raspravljati. Izjave su predviđene u 9,40 sati (10 sati, Hotel Westin, Ulica Izidora Kršnjavog 1).

ZAGREB - U organizaciji Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT) održat će se konferencija "EIT Awareness Day". Cilj konferencije je upoznavanje EIT zajednice te mogućnosti koje Hrvatskoj može ponuditi jače povezivanje s najvećom europskom inovacijskom mrežom. Sudionicima konferencije će se među ostalim obratiti i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat te ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak. Izjave za medije predviđene su neposredno prije samog početka konferencije, u 9,40 sati (10 sati, Hotel International, Miramarska cesta 24).

ZAGREB - Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta dodijelit će ugovore o naukovanju poduzetnicima koji aktivno sudjeluju u obrazovanju mladih te im prenose znanja i vještine potrebne za samostalan rad. Ugovori se dodjeljuju u okviru projekta “Poticanje obrazovanja za vezane obrte temeljene na sustavu naukovanja“, vrijednog 250 milijuna kuna, a korisnicima će ih uručiti ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat (13 sati, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ulica Grada Vukovara 78).

SPLIT - Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture će predstaviti infrastrukturne projekte na području Splitsko-dalmatinske županije nakon čega će uslijediti potpisivanje ugovora za lučku infrastrukturu za Splitsko-dalmatinsku i Dubrovačko-neretvansku županiju. Predstavljanju i potpisivanju će nazočiti ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, čelnici obiju županija te predstavnici Hrvatskih cesta, HŽ Infrastrukture, Hrvatskih autocesta i HŽ Putničkog prijevoza (10 sati, zgrada Splitsko-dalmatinske županije, Ulica Domovinskog rata 2/IV).

ZAGREB - Croatia Airlines predstavit će nove međunarodne linije Zagreb - Sofija i Zagreb - Podgorica. Bit će riječi i o novostima u strukturi flote nacionalnog avioprijevoznika, a tvrtka će predstaviti i nove vizuale (12 sati, poslovnica Croatia Airlinesa, Trg Nikole Šubića Zrinskog 17).

24. travanj 2024 06:11