Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Glavne teme - koronavirus i posljedice potresa

08. Travanj 2020.
Potres u Zagrebu
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za srijedu, 8. travnja:

ZAGREB - Na sjednici Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti razgovarat će se o aktualnom stanju i poduzetim aktivnostima vezanim za koronavirus u Hrvatskoj i djelovanju sustava domovinske sigurnosti nakon potresa u Zagrebu i okolici. Sjednicom predsjeda premijer Andrej Plenković. Uz premijera, na sjednici će biti i potpredsjednici Vlade i ministri obrane i unutarnjih poslova Damir Krstičević i Davor Božinović, kao i drugi ministri koji su članovi koordinacije (10 sati,  Nacionalna i sveučilišna knjižnica). Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sjednice, a izjave za novinare predviđene su po završetku sjednice. 

ZAGREB - SDP će održati konferenciju za novinare povodom upućivanja u saborsku proceduru trećeg SDP-ovog paketa prijedloga zakona za pomoć građanima. Govorit će predsjednik SDP-a Davor Bernardić, potpredsjednik SDP-a Boris Lalovac i predsjednik SDP-ovog Savjeta za gospodarstvo Josip Tica. Konferencija se možete pratiti i na službenoj Facebook stranici i Youtube kanalu SDP-a (10,30 sati, Središnjica SDP-a, Trg D. Iblera 9).

ZAGREB - Zagrebački SDP će upriličuje konferenciju za novinare o problemima sanacije grada i posljedicama potresa. Sudjelovat će predsjednik GO SDP-a Zagreb Gordan Maras i predsjednik Vijeća gradske četvrti Donji grad Petar Paradžik. Govorit će o problemima s kojima se građani susreću nakon potresa, među kojima je i problem s građevinskim otpadom koji se još uvijek ne odvozi (9,30 sati, kod rotora u Bakačevoj ulici (Bakačeva, Pod zidom, Vlaška).

ZAGREB - U Hrvatskoj je u prošloj godini ukupan broj goveda povećan za 1,4 posto, u odnosu na godinu ranije, dok je broj muznih krava smanjen za 4,4 posto, a svinja za 2,6 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku sa stanjem 1. prosinca 2019. godine. Prošle je godine tako bilo 420 tisuća grla goveda, što je rast od 1,4 posto prema godini ranije kada ih je bilo 414 tisuća.

25. travanj 2024 00:14