Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Izborna sjednica Hrvatske zajednice županija, nastavlja se štrajk u školama, 32. kongres ugostitelja i turističkih djelatnika

25. Studeni 2019.
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za ponedjeljak, 25. studenog:

OSIJEK - Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović nazočiti će potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava vodno-komunalnih EU projekata na području Osječko-baranjske županije. Predviđeno je prigodno obraćanje predsjednice Republike Hrvatske (14 sati, Trg Ante Starčevića 4). 

ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će na Izbornoj sjednici Skupštine Hrvatske zajednice županija (11.00 sati, Hotel International, Miramarska 24).

ZAGREB - Prosvjed u organizaciji sindikata osnovnih i srednjih škola koji štrajkaju već gotovo mjesec dana zahtijevajući povećanje plaća učiteljima i nastavnicima. Glavni zahtjev štrajkaša je povećanje koeficijenata složenosti posla za 6,11 posto (12 sati, Trg bana Josipa Jelačića).   

ZAGREB - Konferencija pod nazivom "Radno vrijeme po mjeri čovjeka". Tema konferencije bit će radno vrijeme po mjeri čovjeka, zašto i kako ga skratiti, te rješenja koja za preokretanje negativnih trendova u području radnog vremena predlažu europski i hrvatski sindikati. Organizatori konferencije su Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) i Zaklada "Friedrich Ebert" održat će se konferencija pod nazivom "Radno vrijeme po mjeri čovjeka". Na konferenciji će biti predstavljene preporuke i zahtjevi SSSH-a  o tomu kako ostvariti radno vrijeme po mjeri čovjeka. Bit će predstavljeni i rezultati istraživanja SSSH-a  o radnom vremenu koje je na reprezentativnom uzorku provela agencija Hendal. Konferencija će početi u 9,30 sati, a izjave za medije su predviđene u 9 sati (Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Svečana dodjela ugovora udrugama u povodu obilježavanja "Međunarodnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama" u organizaciji Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Predstavljen će biti i projekt "Zaustavimo nasilje nad ženama i nasilje u obitelji - Za nasilje nema opravdanja" o kojem će govoriti ministrica Vesna Bedeković. Svečanom uručivanju prisustvovat će i državni tajnik Ministarstva pravosuđa Juro Martinović, državna tajnica Ministarstva rada i mirovinskoga sustava Majda Burić, ravnatelj Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje Ante Lončar, upraviteljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva Cvjetana Plavša-Matić, ravnateljica Vladina ureda Helena Beus, ravnateljica Ureda za ravnopravnost spolova Helena Štimac Radin, predstavnik Udruge za podršku žrtvama i svjedocima Miren Špek koji je i partner na projektu "Zaustavimo nasilje nad ženama i nasilje u obitelji - Za nasilje nema opravdanja“, te ostali predstavnici udruga kojima će se uručiti ugovori (11 sati, Ministarstvo za demografiju, obitelji, mlade i socijalnu politiku, velika dvorana na 11. katu, Trg Nevenke Topalušić 1).

OSIJEK/VALPOVO - Kandidatkinja za predsjednicu Republike i aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetit će Osječko-baranjsku županiju. Posjet štandu za prikupljanje potpisa i druženje s građanima na Trgu dr. Ante Starčevića u Osijeku najavljen je za 13,30 sati, druženje s građanima na Trgu kralja Tomislava u Valpovu u 16,30 sati, a  kava s članstvom i Mladeži HDZ-a iz Valpova i Belišća u Centru kulture (M. P. Katančića, Trg kralja Tomislava 2) u 17,15  sati. U 19 sati u HNK Osijek nazočit će svečanosti obilježavanja 30 godina osječkog HDZ-a (Županijska ul. 9)

ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković nazočit će puštanju u rad servisa Centra dijeljenih usluga te obilježavanju 55. obljetnice tvrtke APIS IT. U pratnji predsjednika Vlade bit će potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar uprave Ivan Malenica, ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović te ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved (10,00 sati, sjedište tvrtke APIS IT, Paljetkova 18).

ZAGREB - U organizaciji Hrvatskih izvoznika održat će se poslovni skup "Ekonomske politike RH i očekivanja za 2020.g.: Proračun – kako zadovoljiti rastuće potrebe“. Na skupu će, kako je najavljeno, sudjelovati i potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić. (10,00 sati, Hotel Aristos, Cebini 33, Buzin).

ŠIBENIK - O izazovima i potencijalima hrvatskog ugostiteljstva bit će riječi na tradicionalnom 32. kongresu ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore i njezinog Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika, koji će okupiti brojne ugostitelje, predstavnike raznih institucija i druge. Kongres se održava do 26. studenoga (10,00 sati, Turističko naselje Solaris, hotel Ivan).

23. travanj 2024 20:07