Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Jandroković u posjetu HAZU, otvorenje radova u luci Brižine...

26. Rujan 2019.
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za četvrtak, 26. rujna:

ZAGREB - Hrvatski sabor raspravljat će u nastavku sjednice o paketu izmjena 61 zakona koji se usklađuju s novim Zakonom o sustavu državne uprave, odnosno kojima se regulira ukidanje dužnosničkog mjesta pomoćnika ministara umjesto koji se uvode ravnatelji uprava, kao i pripajanje ureda državne uprave županijama. Sabor raspravlja i o prijedlogu zakona o obeštećenju radnika Plobesta (9,30 sati, Hrvatski sabor- Velika vijećnica, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Na sjednici Vlade RH bit će, između ostaloga, i nacrt prijedloga zakona o Obalnoj straži RH (9 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2). 

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković posjetit će Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti i sastati se s njezinim predsjednikom akademikom Velimirom Neidhardtom (13 sati, palača HAZU, Trg N.Š. Zrinskog 11).

ZAGREB - SDP će održati konferenciju za novinare o aktualnoj problematici u sektoru zdravstva i obrazovanja. Na tu će temu govoriti član SDP-ova predsjedništva Rajko Ostojić te Emil Tarfa i Danko Vrdoljak (11 sati, Središnjica SDP-a, Iblerov trg).

ZAGREB - Direktor Fonda za zaštitu okoliša Dubravko Ponoš održat će novu konferenciju za novinare nakon zahtjeva za njegovom ostavkom (10 sati, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Radnička cesta 80).

ZAGREB - Ekonomski institut, Zagreb predstavit će rezultate istraživanja "Ilegalna trgovina duhanskim proizvodima: iskustvo građana i stavovi o krijumčarenju na balkanskoj ruti - BalkanSmugg", u sklopu kojega je provedena anketa na uzorku od ukupno 21.000 građana u Hrvatskoj i šest zemalja regije. Na prezentaciji će biti predstavljeni rezultati istraživanja koji se tiču stvarnog iskustva i prakse pušača koji kupuju na sivom tržištu duhanskih proizvoda, procjena broja pušača koji se opskrbljuju na ilegalnom tržištu te procjena veličine sivog tržišta i izgubljenih proračunskih prihoda uslijed ilegalne trgovine duhanskim proizvodima. (11,00 sati, Hotel Westin, Ulica Izidora Kršnjavoga 1)

KRŠKO - Konferencija za novinare o radu Nuklearne elektrane Krško (NEK) tijekom 30. gorivog ciklusa, kao i o remontu 2019. (10,30 sati, Hotel City , Trg Matije Gubca 3)

KAŠTEL SUĆURAC - Otvorenje radova na gradilištu u ribarskoj luci Brižine, koji se sufinanciraju iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo RH, a ukupna vrijednost projekta iznosi 35,5 milijuna kuna. Radove će otvoriti ministrica poljoprivrede Marija Vučković. Izjave za medije bit će po završetku službenog programa. (u 16,00 sati, Luka Split, Kaštelanski baze C, Put Brižina, Kaštel Sućurac)

19. travanj 2024 02:10