Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Kako vidimo hrvatsku poljoprivredu 2030. godine, otvaranje radova na izgradnji sunčane elektrane Cres

23. Lipanj 2020.
solari sksks

Najavljujemo događaje za utorak, 23. lipnja.

ZAGREB - Društvo agrarnih novinara Hrvatske organizira okrugli stol "Kako vidimo hrvatsku poljoprivredu do 2030. godine", na koji su pozvani predstavnici HDZ-a, Restart koalicije i Domovinskog pokreta, koji će izložiti svoje poljoprivredne programe. Očekuje se i dolazak predstavnika poljoprivrednih udruga i udruženja i njihovo sudjelovanje u raspravi (10:00 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

CRES - Hrvatska elektroprivreda će otvoriti radove na izgradnji sunčane elektrane Cres. Sunčana elektrana SE Cres snage 6,5 MW najveća je sunčana elektrana u izgradnji u Hrvatskoj. Elektrana će, posebice u ljetnim mjesecima, povećati sigurnost opskrbe električnom energijom na otocima Cresu i Lošinju. Radove će otvoriti ministar turizma Gari Cappelli, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković i predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić (12:30 sati, 2 km sjeverno od naselja Orlec, istočno od državne ceste D100 Porozina-Mali Lošinj).

BAKAR/ZAPREŠIĆ - Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Andrej Plenković, zajedno s kandidatima s liste HDZ-a za 7. izbornu jedinicu, posjetit će Bakar, Delnice, Ravnu Goru i Ogulin. U Bakru će se susreti sa članovima i simpatizerima HDZ-a (9 sati, caffe bar „Caponka“, Primorje 81). Predsjednik HDZ-a Plenković   poslijepodne će sudjelovati u Zaprešiću na predstavljanju kandidata s liste HDZ-a za 1. izbornu jedinicu (17 sati, Novi dvori Jelačićevi, multimedijski centar „Vršilnica“)

RIJEKA - Predsjednik SDP-a i lider RESTART koalicije Davor Bernardić u sklopu izborne kampanje u Rijeci će predstaviti kandidate s liste RESTART koalicije u VIII. izbornoj jedinici. Predizborni skup će se održati u 19,15 sati na Trgu 128. brigade, a izjave za medije predviđene su prije samog skupa u 19 sati. Skupu će se pridružiti i predsjednici stranaka RESTART koalicije.

ZAGREB - ORaH – Održivi razvoj Hrvatske održat će konferenciju za novinare na temu „Koliko je zelen Fond za oporavak EU?“. Supredsjednik Europske zelene stranke i zastupnik austrijske Zelene alternative u Europskom parlamentu Thomas Waitz na konferenciji će govoriti o zelenim aspektima Fonda za oporavak EU te predstaviti zaključke proljetne konvencije Europske zelene stranke vezane uz gospodarski oporavak od krize uzrokovane epidemijom COVID-a 19. Predsjednik ORaH-a Zorislav Antun Petrović te članice i članovi Glavnog foruma stranke predstavit će politike pripremljene u suradnji s drugim članicama Europske zelene stranke. Ove politike omogućit će korištenje sredstava iz Fonda za oporavak (10 sati, Europski trg).

KARLOVAC - Konferencija za novinare koalicije Možemo!, Nova ljevica, Radnička fronta, ORaH, Zagreb je naš! i Za grad na kojoj će govoriti Tomislav Tomašević (Možemo!) - nositelj koalicijske liste u 1. izbornoj jedinici, Rada Borić (Nova ljevica) - nositeljica liste u 7. izbornoj jedinici, te kandidatkinje i kandidati u 7. izbornoj jedinici Mile Kekin, Draženka Polović, Dimitrije Birač i Ana Matan (12 sati, ispred kina Edison).

25. travanj 2024 16:41