Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Komemoracija poginulim braniteljima, Dan obrane Grada Zadra...

06. Listopad 2020.
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za utorak, 6. listopada:

PAKRAC - Komemoracija u povodu obilježavanja obljetnice pogibije 19 hrvatskih branitelja u Batinjanima i Gornjoj Obriježi kojoj će nazočiti i potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te izaslanik predsjednika umirovljeni general-pukovnik Marijan Mareković (10 sati, ispred Memorijalne spomen kapelice). Otkrivanje spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu na području Pakraca i Lipika bit će u 12 sati (Trg bana Josipa Jelačića 18).

ZADAR - Ministar obrane i izaslanik predsjednika Vlade Mario Banožić sudjelovat će na obilježavanju Dana obrane Grada Zadra. Program započinje odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Zadar (9,30 sati), a završava svetom misom u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Dračevcu (12 sati).

ZAGREB - Konferencija za medije povodom obilježavanja Dana ružičaste vrpce - Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke kojoj će nazočiti i ministar zdravstva Vili Beroš te ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak (11 sati, Hotel Dubrovnik, Ljudevita Gaja 1). Nacionalni dan borbe protiv raka dojke u Hrvatskoj se obilježava 7. listopada, a listopad je ujedno i mjesec borbe protiv raka dojke.

ZAGREB - Zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a (17 sati, Hotel Westin (Kristalna dvorana), Ulica Izidora Kršnjavog 1).

ZAGREB - Sjednica Predsjedništva SDP-a održat će se u 16 sati u središnjici stranke (Trg Drage Iblera 9). Izjave za medije predviđene su nakon sjednice. 

ZAGREB -Predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović održat će konferenciju za medije podom rješenja USKOK-a kojim je odbijena njegova kaznena prijava protiv Raiffeisen banke zbog njihovog unajmljivanja PR agencija (10,30 sati, Trg Svetog Marka 2). Lovrinović će komentirati rješenje i uputiti poruke javnosti. 

ZAGREB - Predstavljanje javnozdravstvene kampanje "Borci protiv koronavirusa“ na kojoj će biti riječi o prevenciji kao ključnoj mjeri za sprječavanje širenja infekcije (10 sati, NZJZ "Dr. Andrija Štampar", Mirogojska cesta 16). Ciljeve javnozdravstvene kampanje predstavit će ravnatelj zavoda Zvonimir Šostar, a govorit će i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

TUHELJSKE TOPLICE - Četvrta međunarodna konferencija o cjelogodišnjem turizmu "Može li hrvatski turizam 356?" obradit će temu "Post Covid turizam i nove prilike" s naglaskom na izazove 'korona' vremena i prijedloge kako poslovati i ostvariti nove prilike u turizmu u pandemiji i poslije. Konferencija će se održavati i uživo i online, u sklopu čega će se domaćim stručnjacima pridružiti i oni iz Austrije, Slovenije i drugi, a očekuje se i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, koja će u sklopu ministarskog foruma, kao i slovenski ministar za gospodarstvo i razvoj tehnologije Zdravko Počivalšek i austrijska ministrica poljoprivrede, regija i turizma Elisabeth Köstinger predstaviti razvojne strategije turizma u idućem razdoblju (10:00 sati, Terme Tuhelj).

ZAGREB - U organizaciji Poslovnog dnevnika održat će se konferencija "Smart Industry: Pametnim industrijama do održivog rasta hrvatskog gospodarstva". Na konferenciji će biti riječi o nacionalnim strategijama i inicijativama za uspostavu i izgradnju pametnih industrija, stupnju digitalizacije hrvatskoga gospodarstva, planiranim aktivnostima, novim tehnologijama i poslovnim modelima i procesima koji donose pozitivan utjecaj na društvo i ekonomiju (10:00 sati, Hotel Hilton Garden Inn, Radnička cesta 21).

ZAGREB - Predstavljanje digitalne inovacije Croatia osiguranja (CO), koju će predstaviti predsjednik Uprave te osiguravateljske kuće Davor Tomašković, direktorica sektora za digitalni razvoj CO-a Ana Zovko te IT poduzetnik Damir Sabol (11:30 sati, Muzej suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17).

24. travanj 2024 00:27