Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Komemoracija u Varivodama, počinju prijave za kredite APN-a...

28. Rujan 2020.
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za ponedjeljak, 28. rujna:

VARIVODE/ŠIBENIK - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će na komemoraciji u Varivodama. Potom će posjetiti Šibenik, gdje će se sastati s gradonačelnikom Željkom Burićem i županom Šibensko-kninske županije Goranom Paukom (13.15 sati, tvrđava Barone). U pratnji predsjednika Vlade bit će ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica, a u Varivodama i potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava Boris Milošević (11 sati, Varivode).

DONJI MIHOLJAC - Predsjednik RH Zoran Milanović sudjelovat će na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Donjeg Miholjca u prigodi obilježavanja Dana grada. Predviđeno je prigodno obraćanje predsjednika Republike. Prije toga će položit vijenac i zapaliti svijeću kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima (10,50 sati, Trg Ante Starčevića 2)

ZAGREB - Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović i njegovi suradnici u ponedjeljak će se sastati s gospodarstvenicima u Hrvatskoj gospodarskoj komori na temu promjena Zakona o radu. Sastanku će prisustvovati predsjednici Udruženja HGK i čelnici vodećih tvrtki različitih sektora (Belje, Podravka, Kamgrad, Spin Valis, Ivanićplast, Metal produkt, Nord Produkt, Čazmatrans, Čateks). Predsjednik HGK Luka Burilović iznijet će prijedloge gospodarstvenika s ciljem modernije i jednostavnije regulative koja prepoznaje današnje potrebe poslodavaca i radnika. (28. rujna 9,40 sati, Rooseveltov trg 2)

ZAGREB - U povodu Međunarodnog dana prava na pristup informacijama HSLS-a Grada Zagreba održati će konferenciju za medije ispred Novinarskog doma. Tema je konferencije, uz ostalo, "sudski postupak protiv predsjednika HND-a kao i sve učestalija neprimjerena retorika pojedinih političara postali su način izbjegavanja odgovora na pitanja koje građani imaju pravo znati". Na konferenciji će govoriti Darko Klasić, predsjednik HSLS-a Grada Zagreba, Saborski i Gradski zastupnik HSLS-a, te Sandro Salopek, član Gradskog vijeća HSLS-a Grada Zagreba (10 sati, Perkovčeva 2).

ŠIBENIK - Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković sudjelovat će na svečanosti otvorenja Inkubatora za nove tehnologije Trokut Šibenik (14 sati, Ulica Velimira Škorpika 7/1).

ZAGREB - Početak zaprimanja zahtjeva za novi krug subvencioniranja stambenih kredita, prilikom čega će ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat posjetiti Agenciju za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN). Nazočiti će i direktor APN-a Dragan Hristov, a predviđene su i izjave za medije (10 sati, APN , Savska cesta 41).

ZAGREB - Treći Financial Brunch (FiBra) u organizaciji Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava (UMFO), na kojem će biti riječi o značaju uvođenja eura za mirovinske fondove u Republici Hrvatskoj (11:00 sati, Matis Absolute Lounge, Trg Stjepana Radića 3).

ZAGREB - Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja organizira međunarodnu konferenciju  "Nacionalni inovacijski sustav – rješenja za globalne izazove“. Govorit će se o važnosti suradnje poslovnog sektora, znanstveno-istraživačke zajednice i tijela javne vlasti te istaknuti važnost rada na dugoročno održivom nacionalnom inovacijskom sustavu. Konferenciju podržavaju i na njoj sudjeluju ministar gospodarstva i održivog razvoja g. Tomislav Ćorić, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Hrvatska  gospodarska komora, kao i mnogi drugi uvaženi predstavnici poslovne, znanstveno-istraživačke zajednice i medija (10:00 sati, Hotel Esplanade, Mihanovićeva 1).

18. travanj 2024 13:59