Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Komemoracija u Vukovaru povodom stradanja četvrti Borovo, Sabor o proračunu, Vlada o Ovršnom zakonu...

19. Studeni 2020.
Grad Vukovar
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za četvrtak, 19. studenog:

VUKOVAR- Prigodnim komemorativnim programom u Vukovaru će se obilježiti stradanje gradske četvrti Borovo naselje u Domovinskom ratu. Program će započeti u 9,30 sati ispred nekadašnjeg Borovo commercea, a potom će se sudionici u Koloni sjećanja uputiti do crkve Gospe Fatimske gdje će biti služena misa zadušnica (11 sati). Počast stradalima u velikosrpskoj agresiji na tu vukovarsku gradsku četvrt odat će se i bacanjem vijenca u Dunav u Borovu (12,30 sati) te polaganjem vijenca na mjesto masovne grobnice na farmi "Lovas" (13 sati). Vijenca će biti položen i svijeće upaljene i podno Spomen obilježja nestalim osobama u Borovu naselju (13,30 sati).

ZAGREB - Hrvatski sabor nastavlja sjednicu raspravom o prijedlogu državnog proračuna za iduću godinu s projekcijama za 2022. i 2023. godinu, kojim se ukupni prihodi planiraju u iznosu od 147,2 i rashodi od 157,7 milijardi kuna. Ukupni prihodi državnog proračuna za 2021. godinu planirani su u iznosu od 147,26 milijardu kuna, što je za 12,3 posto više u odnosu na prihode planirane prijedlogom rebalansa proračuna za ovu godinu (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica Vlade RH (8 sati, NSK, Hrvatske bratske zajednice 4).  Ministri će dobiti informaciju o aktualnom stanju vezanom za koronavirus, a na dnevnom redu sjednice je, uz ostalo, prijedlog izmjena i dopuna Ovršnog zakona, te Prijedlog odluke o pokretanju izrade Strategije za sprječavanje korupcije za razdoblje  od 2021. do 2030. godine.                          

ZAGREB - Na otvaranju online Smotre Sveučilišta u Zagrebu budućim studentima obratit će se ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs i rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras. Na virtualnoj smotri predstavit će se 34 sastavnice Sveučilišta u Zagrebu - 31 fakultet i tri umjetničke akademije. Smotra će se održavati od 19. do 21. studenoga na podstranici „Smotr@”,  unutar mrežne stranice manifestacije http://smotra.unizg.hr/, a može ju pratiti i na društvenim mrežama (Facebook, Instagram, Twitter, Linkedln i YouTube) (11 sati, internet).

ZAGREB - U obrtu i djelatnostima slobodnih profesija u Hrvatskoj je krajem rujna bilo 192.295 zaposlenih, što je za 3,9 posto ili 7.907 osoba manje nego krajem kolovoza, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

ZAGREB - Svečano uručivanje ugovora za projekt "Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba" HEP-Toplinarstvu. Ugovor će uručiti ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Nataša Tramišak i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Tomislav Petric. Ukupna vrijednost projekta iznosi 699,6 milijuna kuna, od čega bespovratna sredstva iznose 421,5 milijuna kuna. Nakon svečanog uručivanja predviđene su izjave (10 sati, Ministarstvo reg. razvoja, Miramarska 22).

ZAGREB - Tvrtka Data-Link, specijalizirana za računovodstvene usluge, prije nekoliko dana se spojila s tvrtkom Unija. Time je stvoren sustav za usluge računovodstva i specijaliziranog poslovnog savjetovanja s više od 250 zaposlenih. To spajanje tvrtke će predstaviti na virtualnoj konferenciji za medije (11 sati).

25. travanj 2024 10:19