Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Milanović u posjeti Modernoj galeriji, sjednica Sabora...

08. Svibanj 2020.
Zoran Milanovićfoto Ratko Mavar
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za petak, 8. svibnja:

ZAGREB - Predsjednik Republike Zoran Milanović posjetit će Modernu galeriju u Zagrebu koja je otvorena nakon stanke zbog pandemije i potresa u kojemu je oštećena te obići retrospektivnu izložbu Vatroslava Kuliša s radovima nastalima od 1974. do danas (10,30 sati, Moderna Galerija, Andrije Hebranga 1). 

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskoga sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).  

ZAGREB - Svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt "Multisenzorsko zračno snimanje Republike Hrvatske za potrebe procjene smanjenja rizika od katastrofa". Potpisivanju ugovora prisustvovat će ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, glavni ravnatelj Državne geodetske uprave Damir Šantek, dekan Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Almin Đapo te predstavnik Grada Zagreba (9 sati, Hrvatske vode, ulica Grada Vukovara 220). Snimatelji i fotografi mogu snimiti početak, a izjave su predviđene nakon potpisivanja, oko 9,15 ispred poslovne zgrade Hrvatskih voda.

ZAGREB - Konferencija za novinare zastupnika HDZ-a i predsjednika Odbora za Hrvate izvan RH  Bože Ljubića na temu "Osvrt na Zagrebački summit u kontekstu očekivanja i političkih procesa u Bosni i Hercegovini s posebnim naglaskom na Hrvate u BIH" (11 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 2, dv. I. Kukuljevića).

ZAGREB - Klub zastupnika GLAS-a saziva konferenciju za medije na temu: "Vatikanski ugovori u doba korone". Na konferenciji za medije govorit će Anka Mrak-Taritaš i Goran Beus Richembergh (10,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, dv. I. Kukuljevića). 

ZAGREB - Udruga Siget, inicijativa Zagreb te zove, Zelena akcija i Pravo na grad na Dan oslobođenja Zagreba organiziraju akciju usmjerenu protiv gradonačelnika Milana Bandića i njegovih štetnih politika. Organizatori ističu da time šalju simboličnu poruku o nužnosti oslobođenja od Bandićeve interesne mreže i njegovog štetnog upravljanja Zagrebom. Osim akcije, održat će se i konferencija za medije (10 sati, pored sjevernog Savskog nasipa, istočno od željezničkog (Hendrixovog) mosta).

ZAGREB - Na višednevna putovanja po Hrvatskoj i u inozemstvo posredstvom hrvatskih putničkih agencija u 2019. godini se odlučilo više od 720 tisuća domaćih turista ili 18,6 posto više nego u 2018., dok su porast od 14,7 posto, agencije ostvarile dolaskom 2,8 milijuna stranih turista u Hrvatsku, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.

24. travanj 2024 15:16