Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Ministar Božinović na primopredaji vatrogasnih vozila, bijeli štrajk vozača saniteta...

16. Veljača 2021.
Davor Božinović
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za utorak, 16. veljače:

KOKORIĆI/MAKARSKA/SPLIT - Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravit će u posjetu Splitsko-dalmatinskoj županiji. Uz predsjednika Vlade bit će ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs. Predsjednik Vlade posjet županiji započet će obilaskom poplavom oštećenoga vrgoračkog naselja Kokorići, u 10,30 sati (Kokorići 5). Potom će se u 12,05 sati u Makarskoj susresti s gradonačelnikom Jurom Brkanom i suradnicima gdje će uručiti Ugovor o darovanju državne nekretnine (Obala kralja Tomislava 1). U 14 sati, predsjednik Vlade posjetit će Kampus Sveučilišta u Splitu gdje će se sastati s rektorom splitskog Sveučilišta Draganom Ljutićem (Ruđera Boškovića 31). U 15 sati predsjednik Vlade će se sastati s članovima Lučke uprave Split (Gat sv. Duje 1), a u 15,25 sati će se prigodno obratiti na svečanom otvorenju radova na projektu "Rekonstrukcija i dogradnja Obale kneza Domagoja I. i II. u Gradskoj luci Split" (Gat sv. Petra).

ZAGREB - Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović sudjelovat će na primopredaji vatrogasnih vozila. Radi se o primopredaji prvih 20 vatrogasnih vozila, od ukupno 94, u sklopu projekta „Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi Republike Hrvatske“, sufinancirana sredstvima fondova Europske unije, putem Operativnog programa konkurentnost i kohezija. Vozila će se uručiti javnim vatrogasnim postrojbama i dobrovoljnim vatrogasnim društvima iz raznih hrvatskih županija, odabranima sukladno procjenama struke o prioritetnim potrebama kao dio adekvatnog i pravovremenog odgovora na krize i katastrofe. U sklopu obilaska vatrogasnih vozila predviđena je izjava za medije glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića, ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića te potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića (12,30 sati, Policijska akademija).

ZAGREB - Na konferenciji za medije predstavnici veledrogerija okupljeni u HUP-u očitovat će se o aktualnom stanju te daljnjim mogućnostima opskrbe lijekovima i medicinskim proizvodima. Unatoč rebalansu državnog proračuna krajem 2020. kada je osigurano dodatnih 670 milijuna kuna, te dodatnim sredstvima u iznosu 2,24 milijarde kuna, dugovanja bolnica i ljekarni prema veledrogerijama kontinuirano rastu. Iz veledrogerija upozoravaju kako su došli do ruba održivosti budući da je čak petina bolnica u posljednja dva mjeseca prestala s plaćanjem već isporučene robe. Na konferenciji za medije u prostoru HUP-a sudjelovat će predstavnici članica HUP-a Koordinacije veledrogerija koja okuplja četiri kompanije - Phoenix farmaciju, Mediku, Oktal Pharmu, te Medical Intertrade. Konferencija za medije bit će održana u skladu sa svim propisanim epidemiološkim mjerama zaštite (10 sati, Radnička cesta 52/1).

ZAGREB - Predsjedništvo SDP-a održat će online sjednicu. Izjave za medije predsjednika SDP-a Peđe Grbina predviđene su ispred središnjice stranke po završetku sjednice (16 sati, Iblerov trg 9).

KRAVARSKO - Na konferenciji za medije ispred crkve Uzvišenja Svetog Križa predstavljena će biti prva procjena šteta za područje Zagrebačke županije. Uz župana Stjepana Kožića, konferenciji će nazočiti i predstavnici najviše pogođenih područja u Zagrebačkoj županiji. Nakon što je župan Kožić 27. siječnja proglasio prirodnu nepogodu uzrokovanu potresom, gradovi i općine dostavili su prvu procjenu štete koja uključuje stambene objekte, OPG-ove, javne i kulturne ustanove (11 sati, Trg Stjepana Radića 17).

ZAGREB - Više od 700 vozača saniteta zbog, kako navode, nezakonito oduzetog koeficijenta, neisplate posebne nagrade za skrb covid-19 pacijenata i drugoga od danas organiziraju bijeli štrajk. Poručuju kako će, iako je u Ministarstvu usuglašeno povećanje koeficijenta, dok se to zaista i ne dogodi, voziti isključivo i samo prema pravilniku. 

ZAGREB - Hrvatska gospodarska komora (HGK) i njezino udruženje za IT predstavit će analizu hrvatske IT industrije i utjecaja na nacionalnu ekonomiju s međunarodnom usporedbom, a na okruglom stolu s predstavnicima Središnjeg državnog za razvoj digitalnog društva, nekoliko domaćih ICT tvrtki i učilišta razgovarati o budućnosti hrvatske IT industrije (11 sati, internet). Uoči tog virtualnog događaja, izjave za medije uživo dat će potpredsjednik HGK za industriju i održivi razvoj Tomislav Radoš, predsjednik Udruženja za IT HGK Goran Mrvoš te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić (10,45 sati, Forum Zagreb, Radnička cesta 50).

21. travanj 2024 07:07