Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Ministar Marić o arbitražnim postupcima...

02. Veljača 2021.
Zdravko Marić foto Ratko Mavar
Najavljujemo najavžnija događanja u Hrvatskoj za utorak, 2. veljače:

ZAGREB - Zagrebačka Gradska skupština održat će 39. sjednicu. Na dnevnom redu je prijedlog izmjena Statuta Grada Zagreba, prijedlog izmjena zaključka o pomoći građanima Zagreba dodjelom novčane pomoći ili subvencijom kamata na kredite za obnovu nekretnina oštećenih u potresu, te prijedlog zaključka o izgradnji stambenih zgrada i davanju na korištenje stanova osobama čiji su stambeni objekti oštećeni u potresima (9 sati, u Kongresna dvorana Zagrebačkog velesajma, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - Konferencija za novinare Mosta o stanju na Banovini nakon potresa. O toj temi govorit će saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja, koordinatorica Mosta u Sisačko-moslovačkoj županiji Luca Gašpar Šako i vijećnik Gradskog vijeća Glina Mario Božurić. Također, upozorit će na važnost sprječavanja profiterstva prilikom obnove i zadržavanja života u tom dijelu Hrvatske (11 sati, Gornji grad, kod trgovine Diona, Ćirilometodska 8).

ZAGREB - Saborski Klub zastupnika Hrvatskih suverenista održat će konferenciju za novinare o prijedlogu Zakona o zaštiti života te će prikupljati potpise saborskih zastupnika. Na konferenciji će govoriti Hrvoje Zekanović i Marko Milanović Litre (10 sati, Hrvatski sabor, dvorana 'Ivan Kukuljević', Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Supredsjednice Centra i saborske zastupnice Dalija Orešković i Marijana Puljak održat će konferenciju za novinare na temu diskriminacije dijela poduzetnika, za koje kažu da ih Vlada tretira kao građane drugog reda. Predložit će i rješenja kako bi nakon koronakrize mogli nastaviti s poslovanjem (9,30 sati, zdenac Manduševac, Trg bana Jelačića).

ZAGREB - Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić održat će konferenciju za medije o arbitražnim postupcima pred Međunarodnim centrom za rješavanje investicijskih sporova vezanim uz konverziju kredita u CHF, u utorak 2. veljače 2021. godine u Banskim dvorima u 11.00 sati.

19. travanj 2024 12:19