Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Mirovinski fondovi prešli 2 milijuna članova...

25. Siječanj 2021.
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za ponedjeljak, 25. siječnja:

ZAGREB - Pod predsjedanjem predsjednika Vlade Andreja Plenkovića održat će se sastanak Međuresorne radne skupine za praćenje provedbe bespovratnih sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije, namijenjenih za financiranje obnove Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije (9,30 sati, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Ulica Hrvatske bratske zajednice 4. Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sastanka nakon kojeg su predviđene izjave za medije).

ZAGREB - Stožer civilne zaštite RH održat će konferenciju za novinare (12 sati, glavna dvorana Kongresnog centra Nacionalne i sveučilišne knjižnice, Ulica Hrvatske bratske zajednice 4. Zbog poduzimanja sigurnosnih mjera prilikom ulaska, na sjeverni/VIP ulaz u Kongresni centar, potrebno je doći do 11,30 sati). S obzirom da je broj nazočnih na konferenciji potrebno ograničiti na 25 osoba, a kako bi se odvijala u skladu s epidemiološkim mjerama, HRT i nadalje osigurava signal svima.

ZAGREB - Održat će se zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a putem video linka (17 sati, Središnjica HDZ-a, Trg žrtava fašizma 4). 

SISAK/PETRINJA - Izaslanstvo Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, koje će predvoditi muftija akademik Aziz ef. Hasanović, posjetit će Sisak i Petrinju. U izaslanstvu će biti i predstavnici veleposlanstava Turske, Azerbejdžana, Irana, Maroka, Egipta, Alžira, Libije, Malezije, Indonezije i Iraka. Susret sa sisačkom gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček održat će se u Sisku ispred zgrade Gradske vijećnice (12,30 sati, Rimska 26). Nakon toga, izaslanstvo će posjetiti Petrinju. U dvorištu privremene Gradske uprave izaslanstvo će dočekati gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović (14,30 sati, Ulica braće Hanžek 19). 

ZAGREB - Na kraju 2020. godine obvezni mirovinski fondovi u Hrvatskoj imali su 2,06 milijuna članova, što je gotovo 47 tisuća više nego krajem 2019., najnoviji su podaci koje je objavila Hanfa. Samo u prosincu broj članova u obveznim mirovinskim fondovima povećan je za 5.135 ili 0,25 posto. Najviše članova broji AZ fond, njih 689.485, potom Raiffeisen, 603.191, a slijede fondovi PBZ Croatia osiguranja, sa 403.320 članova, te Erste plavi, s njih 361.395.

26. travanj 2024 14:25