Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Otvaranje Poslovno-tehnološkog inkubatora Krapinsko-zagorske županije, predstavljanje promotivnih aktivnosti HZT-a

30. Srpanj 2020.

Najavljujemo događaje za četvrtak, 30. srpnja:

KRAPINA - Svečano otvorenje Poslovno - tehnološkog inkubatora Krapinsko-zagorske županije u koji je uloženo 32,3 milijuna kuna. Najavljeno je da će inkubator otvoriti predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović. Inkubator će pomagati malim poduzetnicima/obrtnicima u realizaciji njihovih poslovno - tehnoloških inicijativa u početnoj fazi rasta i razvoja (u 10,00 sati, Bobovje 52/G, Krapina).

SPLIT - HTZ i TZ Splitsko-dalmatinske županije održat će koordinacijski sastanak u sklopu kojeg će direktor HTZ-a Kristjan Staničić predstaviti promotivne aktivnosti HTZ-a do kraja 2020. godine, a razgovarat će se i o stanju na tržištima, dosad realiziranom turističkom prometu s osvrtom na očekivanja od turističke sezone, te o zajedničkim promotivnim aktivnostima koje će HTZ provoditi u suradnji s turističkim zajednicama s područja Splitsko-dalmatinske županije. Izjave su predviđene u 12,30 sati (Hotel Briig, Prilaz braće Kaliterna 1).

ZAGREB - Sjednica Vlade RH (13 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2). Na dnevnim redu sjednice je izmjena Odluke o iznimnim mjerama kontrole cijena za određene proizvode. Također, pred članovima Vlade je i zaključak o prihvaćanju Nacrta sporazuma Europske komisije i država članica sudionica o nabavi cjepiva protiv bolesti COVID-19 te davanju ovlasti ministru zdravstva za potpisivanje pisma kojim obavješćuje Europsku komisiju o okončanju unutarnjih postupaka u Republici Hrvatskoj potrebnih za potpisivanje Sporazuma. Članovi Vlade dobit će i informacije o aktualnom stanju i poduzetim aktivnostima vezanim za koronavirus, kao i o aktivnostima Stožera civilne zaštite.

ZAGREB - Nastavak sjednice 10. saziva Hrvatskog sabora. Zastupnici će raspravljati o potvrdi triju ugovora o zajmovima s međunarodnim financijskim institucijama ukupno vrijednima gotovo 660 milijuna eura, namijenjenima rješavaju krize uzrokovanu pandemijom Covida-19, obnovi nakon potresa i jačanju javnog zdravstva. Sabor će raspraviti i odluku o sudjelovanju do 35 pripadnika hrvatskih Oružanih snaga u operaciji potpore miru "Sea Guardian“ početkom rujna u Sredozemlju.  (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg Svetog Marka 6).

23. travanj 2024 08:27