17. siječanj 2020.

Danas u Hrvatskoj: Otvaranje prve kompresorske stanice, Dani poslova u turizmu, sajam Zeleni tjedan 2020...

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za petak, 17. siječnja:

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6). Zastupnici će raspravljati o  Prijedlogu zakona o Centru za posebno skrbništvo kojim se uređuje se status, djelatnost i ustrojstvo Centra kao javne ustanove kojoj je osnivač Republika Hrvatska. Predviđeno je i glasovanje o ranije raspravljenim točkama dnevnog reda.

POPOVAČA - Svečano otvaranje prve kompresorske stanice na plinskom transportnom sustavu Republike Hrvatske u Velikoj Ludini, u čiju je izgradnju uloženo 209,5 milijuna kuna. Osim povećanja sigurnosti opskrbe plinom, kompresorska stanica omogućava uspostavu stalnog dvosmjernog kapaciteta na interkonekciji s Mađarskom, čime će biti omogućena otprema plina s LNG terminala prema Mađarskoj i drugim zemljama. Otvaranju će biti nazočan predsjednik Vlade Andrej Plenković te ministri zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i državne imovine Mario Banožić.  (11,30 sati, Velika Ludina)

OSIJEK - Ministri turizma Gari Cappelli te rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović otvorit će Dane poslova u turizmu i sudjelovati na Regionalnoj konferenciji tržišta rada Slavonije, Baranje i Srijema (Dani poslova u 10,00 sati, Sportska dvorana Gradski vrt, Ulica kneza Trpimira 23.; Regionalna konferencija u 13,00 sati, Fakultet Agrobiotehničkih znanosti, Vladimira Preloga 1.).

BERLIN - Otvaranje poljoprivrednog sajma "Zeleni tjedan 2020". na kojemu je Hrvatska zemlja-partner. Sajam će okupiti čelne ljude europskih država, kao i brojne gospodarstvenike te predstavnike najvećih i najutjecajnijih hrvatskih tvrtki. Hrvatska će biti domaćin svečanog prijma koji će uslijediti nakon svečanosti otvorenja. Sajam će za posjetitelje otvoriti hrvatska i njemačka ministrica poljoprivrede obilaskom hrvatskih izlagača, nakon čega će uslijediti konferencija za medije organizatora i hrvatskih predstavnika u Berlinu - ministrice poljoprivrede Marije Vučković i predsjednika Hrvatske gospodarske komore Luke Burilovića. Međunarodni sajam Zeleni tjedan održava se od 17. do 26. siječnja. Hrvatsku će predstavljati pedesetak izlagača (8,00 sati, City Cube, sala 10.2).