Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Otvaranje prve kompresorske stanice, Dani poslova u turizmu, sajam Zeleni tjedan 2020...

17. Siječanj 2020.
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za petak, 17. siječnja:

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6). Zastupnici će raspravljati o  Prijedlogu zakona o Centru za posebno skrbništvo kojim se uređuje se status, djelatnost i ustrojstvo Centra kao javne ustanove kojoj je osnivač Republika Hrvatska. Predviđeno je i glasovanje o ranije raspravljenim točkama dnevnog reda.

POPOVAČA - Svečano otvaranje prve kompresorske stanice na plinskom transportnom sustavu Republike Hrvatske u Velikoj Ludini, u čiju je izgradnju uloženo 209,5 milijuna kuna. Osim povećanja sigurnosti opskrbe plinom, kompresorska stanica omogućava uspostavu stalnog dvosmjernog kapaciteta na interkonekciji s Mađarskom, čime će biti omogućena otprema plina s LNG terminala prema Mađarskoj i drugim zemljama. Otvaranju će biti nazočan predsjednik Vlade Andrej Plenković te ministri zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i državne imovine Mario Banožić.  (11,30 sati, Velika Ludina)

OSIJEK - Ministri turizma Gari Cappelli te rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović otvorit će Dane poslova u turizmu i sudjelovati na Regionalnoj konferenciji tržišta rada Slavonije, Baranje i Srijema (Dani poslova u 10,00 sati, Sportska dvorana Gradski vrt, Ulica kneza Trpimira 23.; Regionalna konferencija u 13,00 sati, Fakultet Agrobiotehničkih znanosti, Vladimira Preloga 1.).

BERLIN - Otvaranje poljoprivrednog sajma "Zeleni tjedan 2020". na kojemu je Hrvatska zemlja-partner. Sajam će okupiti čelne ljude europskih država, kao i brojne gospodarstvenike te predstavnike najvećih i najutjecajnijih hrvatskih tvrtki. Hrvatska će biti domaćin svečanog prijma koji će uslijediti nakon svečanosti otvorenja. Sajam će za posjetitelje otvoriti hrvatska i njemačka ministrica poljoprivrede obilaskom hrvatskih izlagača, nakon čega će uslijediti konferencija za medije organizatora i hrvatskih predstavnika u Berlinu - ministrice poljoprivrede Marije Vučković i predsjednika Hrvatske gospodarske komore Luke Burilovića. Međunarodni sajam Zeleni tjedan održava se od 17. do 26. siječnja. Hrvatsku će predstavljati pedesetak izlagača (8,00 sati, City Cube, sala 10.2).

20. travanj 2024 11:08