29. lipanj 2020.

Danas u Hrvatskoj: Potpisivanje 10 ugovora iz poziva "Priprema IRI infrastrukturnih projekata", predstavljanje rezultata mjera potpore za očuvanje radnih mjesta

Marija Vučković    foto Ratko Mavar

Najavljujemo događaje za ponedjeljak, 29. lipnja.

ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat te ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović izvijestit će o rezultatima mjere potpore za očuvanje radnih mjesta tijekom krize radi pandemije COVID-19 te najaviti mjere koje se odnose na skraćeno radno vrijeme, samozapošljavanje i pomoć mikropoduzetnicima u borbi protiv posljedica pandemije (9,30 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Hrvatska ministrica poljoprivrede Marija Vučković i njemačka ministrica poljoprivrede Julia Kloeckner rezimirat će posljednje Vijeće ministara EU za poljoprivredu i ribarstvo pod hrvatskim predsjedanjem te se osvrnuti na razdoblje hrvatskog predsjedanja i skoro njemačko preuzimanje predsjedanja Vijećem Europe zajedničkom izjavom (14,30 sati, predvorje na prvom katu Nacionalne sveučilišne knjižnice, Hrvatske bratske zajednice 4). Ujedno, ministri poljoprivrede i ribarstva EU na video konferenciji će raspravljati o nedavnoj komunikaciji Europske komisije o održivom ribolovu i stanju nekih zakonodavnih prijedloga u područjima politike poljoprivrede i ribarstva. Predsjedavajuća ministrica Vučković simbolično će zaključiti taj zadnji sastanak AGRIFISH vijeća pod hrvatskim predsjedanjem predajom čekića njemačkoj kolegici Kloeckner.

OPATIJA - Podrška izvozu i zapošljavanju - glavne su teme središnjeg godipnjeg okupljanja drvnog sektora Hrvatske i regije, 17. drvno-tehnološke konferencije. Ovogodišnja se konferencija održava u nezahvalnim vremenima stagnacije i pada uzrokovanih pandemijom Covida-19, stoga će teme poput realizacije aktualnih i budućih investicija, planova za postkrizni oporavak te obnovu prodajnih lanaca na svjetskom tržištu, kao i razmjena mišljenja drvoprerađivača, itekako koristiti cijelom sektoru u nastavku proizvodnje te zadržavanju radnih mjesta, ističu iz Hrvatskog drvnog klastera, koji je organizatori toga skupa  (10,00 sati, Amadria Park hoteli).

ZAGREB - Konferencija "Budućnost građevinskog sektora - obnova Zagreba: Hrvatski New Deal" u organizaciji Poslovnog dnevnika, na kojoj je najavljeno sudjelovanje brojnih stručnjaka, predstavnika poslovnog sektora, političara i predstavnika Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja (10,00 sati, Hotel Hilton Garden Inn, Radnička cesta 21).

ZAGREB - Potpisivanje 10 ugovora iz poziva "Priprema IRI infrastrukturnih projekata". Ukupan iznos bespovratnih sredstava koji će se dodijeliti je 42 milijuna i 800 tisuća kuna, a ugovore će uručiti ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak. Bespovratna sredstva omogućit će visokim učilištima dogradnju prostora za razvoj znanosti i financiranje projekata, nabavu vrhunske opreme za laboratorije s ciljem što boljih uvjeta za rad znanstvenika na visokim učilištima te, u konačnici, poticaj mladim istraživačima da nastave karijeru u Hrvatskoj (12,30 sati, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Donje Svetice 38).

ZAGREB - Sindikat zaposlenika u hrvatskom školsku Preporod održat će konferenciju za medije na temu "Što je realizirano od devet HDZ-ovih predizbornih obećanja u području osnovnog i srednjeg školstva?". Uz predsjednika sindikata Preporod Željka Stipića, na konferenciji će govoriti Gordana Kovač Bluha iz Osnovne škole Rapska u Zagrebu te Željko Gazzari iz Škole za grafiku, dizajn i medijsku kulturu (10,30 sati, Šubićeva 42/2).