Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Potpisivanje dodatka TKU, ministar Banožić uručuje rješenja o najamninama...

29. Svibanj 2020.
Mario Banožić, ministar državne imovine RHfoto Dražen Lapić
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za petak, 29. svibnja:

ZAGREB - Centar za mirovne studije i Inicijativa Dobrodošli! održat će konferenciju za medije na kojoj će predstaviti Izvještaj o nezakonitim protjerivanjima djece i djece bez pratnje. Riječ je o šestom izvještaju o nezakonitim i nasilnim protjerivanjima izbjeglica i drugih migranata iz Hrvatske objavljen u posljednje četiri godine. Izvještaj donosi svjedočanstva djece i njihovih obitelji te djece bez pratnje o tome kako je hrvatska policija prekršila prava djece i nezakonito ih protjerala iz Hrvatske u BiH i Srbiju (10 sati ispred zgrade Vlade Republike Hrvatske, Markov trg 2).

ZAGREB - Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa održat će 87. sjednicu, a Hrvatska televizija će, kao i na prošloj sjednici, biti pool i svima ustupiti materijal. Medijske kuće se mole da ne šalju novinare na sjednicu jer im zbog ograničenog prostora neće moći biti osigurana prisutnost na sjednici (10 sati, Kneza Mutimira 5/I).

ZAGREB - Hrvatska socijalno-liberalna stranka (HSLS) održat će konferenciju za novinare na temu izbor za ravnatelja zagrebačkog Gradskog kazališta Komedija. O pravnim aspektima  i okolnostima izbora ravnatelja govorit će predsjednik kluba zastupnika HSLS-a u Skupštini Grada Zagreba Darko Klasić (10 sati, kod paviljona na Zrinjevcu, Trg Nikole Šubića Zrinskog)

ZAGREB - Ministar državne imovine Mario Banožić uručit će prvih deset Rješenja o utvrđivanju prava na financiranje najamnine za osobe koje su podnijele potpune zahtjeve. Rješenja se odnose na građane koji su smješteni u Studentskom domu (SD) 'Cvjetno naselje'. Izjave za medije predviđene su nakon uručivanja (10,30 sati, prostorije Škole stranih jezika, Studentski dom Cvjetno naselje, Odranska 8).

ZAGREB - Gradski zastupnik Matej Mišić (SDP) govorit će na konferenciji za medije o poteškoćama u zagrebačkom javnom gradskom prijevozu. Najavio je da će problematizirati pitanja je li za stanare siguran tramvajski promet u centru grada te zašto je gradska uprava lažno obećala puštanje tramvajskoga prometa kroz Prašku i Jurišićevu  (10,30 sati, Stara gradska vijećnica, prizemlje, Vjenčana dvorana II., ulica Svetih Ćirila i Metoda 5).

ZAGREB - U Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava potpisat će se dodatak temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama (14 sati), nakon čega slijedi sastanak pregovaračkog odbora Vlade Republike Hrvatske i predstavnika sindikata državnih službi o sklapanju dodatka Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike (15 sati). Izjave za medije bit će omogućene po potpisivanju  ugovora i po završetku pregovaračkog sastanka (Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, ulica Grada Vukovara 78).

PAZIN - Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković obići će radove na gradilištima nekoliko cestovnih projekata na području Istarske županije. Ministar će obilazak započeti u 10 sati, za kada je najavljen obilazak projekta izgradnje državne ceste Rogovići - Lindarski Križ kraj Pazina, vrijedan 42,9 milijuna kuna. 

16. travanj 2024 21:13