Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Potpisivanje ELENA programa između HBOR-a i EIB-a, Sabor o Zakonu o obrtu....

03. Listopad 2019.
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za četvrtak, 3. listopada:

ZAGREB - Na dnevnom redu sjednice Vlade su nacrt prijedloga zakona o biljnom zdravstvu i nacrt izmjena i dopuna Zakona o tržištu kapitala te nacrt konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poštanskim uslugama kao i nacrt prijedloga zakona o izmjenama Zakona o cestama koji se usklađuju s europskim zakonodavstvom (10 sati, banski dvori, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - U nastavku sjednice Hrvatskog sabora zastupnici će raspravljati o prijedlogu izmjena i dopuna Zakona o obrtu kojim bi se trebala otkloniti ograničenja koja onemogućuju daljnji razvoj sustava obrazovanja vezana uz obrte i modalitet dualnog obrazovanja (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uručit će odlikovanja veteranima 2. gardijske brigade Gromovi. Predviđen je prigodni govor predsjednice (14,30 sati, Pantovčak 241).

ZAGREB - Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak sudjelovat će u savjetničkom posjetu zagrebačkoj OŠ Tituša Brezovačkog (13 sati, Špansko ul. 1, Zagreb). Ministrica će ondje sudjelovati na radionici na temu "Aktivno učenje". Savjetnički posjeti dio su potpore školama tijekom čitave godine vezano uz provedbu kurikularne reforme. U planu su dva savjetnička posjeta svakoj školi tijekom ove školske godine, a kontinuirana potpora daje se i u virtualnim učionicama. Mediji će moći snimiti uvodni govor ministrice te kadrove prvih 10 minuta radionice. Izjave za novinare ministrice Divjak, mentorice Sanje Polak i ravnateljice škole Mirjane Torer predviđene su za 13,35 sati.

ZAGREB - Analiza protupožarne sezone 2019. tema je konferencije za novinare koja će se održati u uredu Hrvatske vatrogasne zajednice. Ovogodišnja sezona je na visokom trećem mjestu u posljednjih 11 godina po broju požara, no zahvaljujući brzom uočavanju i gašenju požara izgorena površina smanjena je za 15 posto. O temi će govoriti Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske, brigadni general Krešo Tuškan, zapovjednik vojnog dijela Operativnog vatrogasnog zapovjedništva i drugi (10 sati, Selska cesta 90a).

ZAGREB - Skupina "Zastupnici protiv raka" održat će u Hrvatskom saboru sjednicu o javnozdravstveni pokazatelji o bolestima karcinoma. Uz saborske zastupnike i članove skupine na tematskoj sjednici sudjelovat će ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak, zamjenica ravnatelja Ivana Pavić Šimetin, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu Tomislav Benjak i voditelj Registra za rak Hrvatske Mario Šekelja (10,30 sati, Trg Sv. Marka 6, dvorana "Ivan Mažuranić'). Nakon sjednice voditelj skupine Siniša Varga održati će konferenciju za medije (dvorana "Ivan Kukuljević", 12 sati).

ZAGREB - Zelena akcija održat će performans ispred zgrade Ministarstva zaštite okoliša i energetike kojim želi ukazati na neprihvatljivu namjeru Ministarstva zaštite okoliša da izmjenama Uredbe o komunalnom otpadu nepravedno pokuša prisiliti sve gradove i općine u Hrvatskoj da se fiksni dio mjesečnih računa za otpad naplaćuje jednako svim kućanstvima, bez obzira živi li u kućanstvu jedna, dvije ili deset osoba (10 sati, Radnička cesta 80).

ZAGREB - Potpisivanje ELENA programa između Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) i Europske investicijske banke (EIB), a kojim je HBOR-u odobren iznos bespovratnih sredstava od 2,1 milijun eura. ELENA program provodi EIB i njime se osiguravaju bespovratna sredstva za pokriće troškova savjetodavnih usluga i izrade projektne dokumentacije za projekte energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije (8,45 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

VINKOVCI/imanje KUNJEVCI - U sklopu Dana hrvatskog turizma, Ministarstvo turizma, HTZ i HGK uručit će prvi krug godišnjih hrvatskih turističkih nagrada najboljim pojedincima, tvrtkama i destinacijama za ovu godinu (20,00 sati, imanje Kunjevci).

19. travanj 2024 13:29