29. listopad 2020.

Danas u Hrvatskoj: Potpisivanje Ugovora o osnivanju Fonda za obnovu Zagreba i okolice...

 foto Ratko Mavar

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za četvrtak, 29. listopada:

ZAGREB - Vlada će na redovnoj sjednici raspravljati o prijedlogu rebalansa ovogodišnjega državnog proračuna i o prijedlogu proračuna za 2021. te projekcijama planova za 2022. i 2023. Pred ministrima je i uredba o visini minimalne plaće za 2021., a bit će, uz ostalo, iznesena informacija o aktualnom stanju epidemije koronavirusa u Hrvatskoj (11 sati, zgrada Nacionalne i sveučilišne knjižnice; sve redakcije trebaju do 9,30 sati na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najaviti dolazak novinara, fotoreportera i snimatelja koji će pratiti sjednicu).

ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će na potpisivanju Ugovora o osnivanju Fonda za obnovu Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije te Ugovora o obavljanju poslova za uspostavu Fonda (13 sati, zgrada Nacionalne i sveučilišne knjižnice; redakcije trebaju  do 12 sati na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najaviti dolazak novinara, fotoreportera i snimatelja koji će pratiti ovaj događaj).

ZAGREB - Sjednica Predsjedništva SDP-a u (17 sati, središnjica stranke, Iblerov trg 9). Izjave za novinare predviđene su nakon završetka sjednice.

RIJEKA - Lučka uprava Rijeka potpisat će koncesijske ugovore za obavljanje osnovnih lučkih djelatnosti u Bazenu Raša s tvrtkama Šerif Export-Import i Exportdrvo. Obje tvrtke su koncesionari koji osnovnu lučku djelatnost na Području Štalija u Bazenu Raša obavljaju zadnjih deset godina (13,30 sati, Terminal za generalni teret u Bazenu Raša).