Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Potpisivanje ugovora za vodoopskrbu i odvodnju u SDŽ, predizborne aktivnosti kandidata...

30. Lipanj 2020.
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za utorak, 30. lipnja:

SVETVINČENAT - Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovat će na svečanosti otvaranja Kaštela Morosini-Grimani u općini Svetvinčenat. Predviđen je prigodni govor Predsjednika Republike (12 sati).

SPLIT - Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, u pratnji župana Blaženka Bobana, potpisat će s korisnicima s područja Splitsko-dalmatinske županije ugovore za izgradnju sustava javne vodoopskrbe i odvodnje (13 sati, hotel Cornaro, Sinjska 6, ulaz s južne strane, Ulica kralja Tomislava 9).  

ZAGREB - Građanska inicijativa Narod održat će konferenciju za medije na kojoj će upozoriti na problem da brojni hrvatski građani neće moći ostvariti svoje biračko pravo na predstojećim parlamentarnim izborima (10 sati, ispred Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske, Visoka 15).

PULA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetit će tvornicu British American Tobacco Adria u Kanfanaru. Na sastanku s članovima Uprave BAT-a Adria, na čelu sa generalnim menadžerom Zvonkom Kolobarom, uz predsjednika Vlade sudjelovat će ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković (14,30 sati, Burići 9, Kanfanar).

ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca i Večernji list organiziraju online okrugli stol na temu "Gospodarska budućnost Hrvatske 2030.", na kojemu će predstavnici HUP-a ekonomskim stratezima vodećih političkih opcija - Zdravku Mariću (HDZ) i Josipu Tici (Restart koalicija) ponuditi svoju viziju o pretpostavkama potrebnim za opstanak i rast hrvatskog gospodarstva u idućih 5 do 10 godina. Iako je u ovom trenutku poslovni sektor uglavnom usmjeren na spašavanje poslovanja od posljedica pandemije CovidD-19, ne treba pritom zanemariti duboke strukturne probleme i potrebne reforme u cilju stvaranja konkurentnog i inovativnog gospodarstva koje će biti otpornije na kretanja poslovnog ciklusa, uključujući i vanjske šokove poput ovog izazvanog koronavirusom, ističu iz HUP-a u najavi rasprave s ekonomskim stratezima vodećih političkih opcija. Organizatori navode da će se radi epidemoloških razloga rasprava moći pratiti isključivo na YouTube kanalu HUP-a (10,30 sati).

ZAGREB - Američka gospodarska komora u Hrvatskoj organizira online konferenciju "Digitalna Hrvatska 2030.", uz predviđene rasprave o dvije teme - digitalizacija hrvatskog gospodarstva i digitalizacija javne uprave. Organizatori najavljuju sudjelovanje ministara gospodarstva i uprave Darka Horvata i Ivana Malenice te predstavnika institucija i poslovne zajednice (14 sati).

ZAGREB - Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat dodijeliti će prve 23 odluke o financiranju projekata koji su pozitivno ocijenjeni i najviše rangirani u sklopu poziva "Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja (IRI) - faza II". Radi se o natječaju putem kojeg će se ukupno dodijeliti gotovo milijardu kuna bespovratnih sredstava iz EU-ovih fondova, od čega je za najavljena 23 projekta predviđeno 161 milijun kuna, a njihova ukupna vrijednost iznosi 276 milijuna kuna (11 sati, Velika dvorana Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ulica grada Vukovara 78). 

IZBORI

KASTAV/PULA/RIJEKA -  Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, zajedno s kandidatima s liste HDZ-a za 8. izbornu jedinicu, posjetit će Kastav, Matulje, Pulu, Pazin i Rijeku. U Kastvu će se družiti sa članovima i simpatizerima u 10,30 sati (Trg Matka Laginje 1), u Puli u 13 sati (caffe bar „Bolero“, Giardini 2) i u Rijeci na Korzu u 17 sati.

RIJEKA - "Održivi turizam, prometno povezana i konkurentna Hrvatska", tema je konferencije za novinare na kojoj će govoriti potpredsjednik HDZ-a i prvi na listi HDZ-a u 8. izbornoj jedinici Oleg Butković, član Središnjeg odbora i kandidat na listi Gari Cappelli te član GO HDZ-a Grada Rijeke i kandidat na listi Kristijan Staničić (9,30 sati, prostorijama ŽO HDZ-a Primorsko – goranske županije,Jadranski trg 1).

ZAGREB - SDP će predstaviti Lex cannabis, o kojem će govoriti predsjednica Savjeta za zeleni razvoj SDP-a Mirela Holy i potpredsjednica zagrebačkog SDP-a Zagreb Vesna Nađ. Predstavljanje se može pratiti i na službenoj Facebook stranici i Youtube kanalu SDP-a (11 sati, Iblerov trg 9).

ZAGREB - Zagrebački HDZ održat će konferenciju za novinare "Plan obnove Zagreba nakon potresa" o čemu će govoriti HDZ-ovi kandidati u 1. izbornoj jedinici Mislav Herman i Ivan Ćelić (12, GO HDZ Zagreba, Gundulićeva 21a).

SVETVINČENAT - Kandidati RESTART koalicije VIII. izborne jedinice za Hrvatski sabor: Sanja Radolović, Dalibor Macan i Peđa Grbin održat će konferenciju za novinare (11 sati, ispred ulaza u Kaštel). 

VELIKA GORICA - Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro posjetit Veliku Goricu (13 sati, kod kafića Stari Grad, Trg kralja Tomislava 32). Predviđene su izjave za novinare.

ZAGREB - Hrvatsko novinarsko društvo (HND) i Sindikat novinara Hrvatske (SNH) organiziraju Forum o medijskim politikama "A novinarstvo?“. Sudjelovat će predstavnici stranaka i koalicija koje izlaze na parlamentarne izbore u srpnju, a koje su odgovorile na deset pitanja HND-a i SNH-a o medijskim politikama. Uz njih, sudjelovat će i medijski i pravni stručnjaci te te predsjednica SNH Maja Sever i predsjednik HND-a Hrvoje Zovko. Forum "A novinarstvo?“ prenosit će se uživo i na Facebook-stranicama HND-a i SNH (12 sati, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Kandidat nezavisne liste Željko Lacković predstavit će listu za parlamentarne izbore, a uz njega bit će nazočno 14. na listi Branko Hrg te u ime stranke Reformista Radimir Čačić (11 sati, Hrvatski dom, Trg Svetog Šimuna 5, Markuševec).

19. travanj 2024 19:36