Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Predsjednica odlikuje policajce, ‘Prosvjed šutnje‘, Smotra Sveučilišta, dodjela nagrada Zlatna kuna...

21. Studeni 2019.
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za četvrtak, 21. studenog:

ZAGREB - Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović uručit će odlikovanja pripadnicima Ministarstva unutarnjih poslova RH i Policijskoj postaji Petrinja. Predviđeno je prigodno obraćanje predsjednice Grabar-Kitarović (15 sati, Ured predsjednice Republike, Pantovčak 241).

ZAGREB - Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak sudjelovat će na 3. međunarodnoj znanstveno-stručnoj konferenciji "Rezultati (ne)podržavajuće okoline" u organizaciji Hrvatskoga saveza gluhoslijepih osoba Dodir. Tema konferencije je usvajanje jezika i važnost rane intervencije u gluhem nagluhe i gluhoslijepe djece te osiguravanje kvalitetne potpore  u obrazovnom sustavu (9,30 sati, zgrada INA-e, Avenija Većeslava Holjevca 10). Konferencija je ujedno jedan od događaja kojim Hrvatski savez gluhoslijepih osoba Dodir obilježava 25 godina djelovanja, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

ZAGREB - U okviru međunarodnog Tjedna svijesti o prijevarama održati će se Središnja konferencija o prijevarama i korupciji i finale studentskoga natječaja za najbolji antikorupcijski Instagram profil. Konferenciju će otvoriti ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković. Neki od govornika na skupu bit će Chiawen Kiew, zamjenik direktora za istrage u Uredu glavnog dužnosnika za praćenje usklađenosti EBRD-a, Olga Savran, voditeljica mreže za borbu protiv korupcije OECD-a, Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Sandra Švaljek, zamjenica guvernera Hrvatske narodne banke i drugi stručnjaci iz Hrvatske i inozemstva. Posebna pažnja tijekom cijelog Međunarodnog tjedna posvećena je mladima s ciljem da se dodatno potakne njihovo učešće i uloga u stvaranju boljeg i kvalitetnijeg okruženja u Hrvatskoj (9,30 sati, Ekonomski fakultet, Trg J.F. Kennedyja 6).

ZAGREB - Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u Srednjim školama Hrvatske održati će "Prosvjed šutnje“ na Trgu Svetog Marka (9,45 sati). Tristotinjak prosvjednika nositi će transparent s porukom Vladi RH u tišini. Okupljanje prosvjednika počet će na Trgu Svete Katarine u 9,15 sati.

ZAGREB - Predsjednica Kluba gradskih zastupnika Građansko-liberalnog saveza (GLAS) i Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Anka Mrak–Taritaš, gradska zastupnica Sonja König i gradski zastupnik Stanko Kordić održati će konferenciju za medije, na temu  "29. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba" (10 sati, Stara gradska vijećnica, prizemlje, Vjenčana dvorana I., ulica Svetih Ćirila i Metoda 5).

ZAGREB - Svečano otvorenje Smotre Sveučilišta u Zagrebu, trodnevne manifestacije koja se već tradicionalno organizira kako bi se učenici završnih razreda srednjih škola, studenti i svi zainteresirani informirali o mogućnostima studiranja na preddiplomskim i diplomskim studijima (11 sati, Francuski paviljon, Savska 25). Smotra će za posjetitelje biti otvorena u četvrtak i petak 21. i 22. studenoga od 10 do 18 sati, a u subotu 23. studenoga od 9 do 15 sati. Ulaz na Smotru je besplatan.

ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede održat će četvrte po redu javne konzultacije pod nazivom Strateška vizija razvoja poljoprivrede Republike Hrvatske nakon 2020. Predstavljanje prvog nacrta Strateške vizije zainteresiranoj javnosti otvorit će ministrica poljoprivrede Marija Vučković, nakon čega će se predstaviti proces izrade strategije, strateška vizija i plan provedbe. (u 9,00 sati, hotelu International, Miramarska 24)

ZAGREB - Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) predstavit će nove internetske stranice, nove trendove u navikama hrvatskih građana za putovanja i primjere dobre prakse putovanja s putničkim agencijama (10,30 sati, Muzej Mimara, caffe Gymnasium).

ZAGREB - Zajednica kulturnog turizma HGK predstavit će projekte i primjeri dobre prakse razvoja i ponude kulturnog turizma javnog i privatnog sektora, kao i akcijski plan razvoja kulturnog turizma Ministarstva turizma i Ministarstva kulture, a bit će riječi i o važnosti projekta Rijeka-Europska prijestolnica kulture 2020 te kulturnih ruta "Nikola Tesla Network-Mreža Nikola Tesla" i povijesnih tvrđava (12,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Hrvatska gospodarska komora (HGK) dodijelit će nagrade Zlatna kuna. Nagrade se dodjeljuju u osam kategorija - za mala, srednja i velika trgovačka društva, najuspješnijoj banci i društvu za osiguranje, najboljem post startup-u te za inovaciju i životno djelo. Uz to, posebna priznanja bit će uručena za promicanje gospodarstva te za izvrsnost, inovacije i poduzetništvo u zdravstvu. Prisutnima će se, kako je najavljeno, obratiti predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović. (u 21,00 sati, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Ulica Hrvatske bratske zajednice 4)

20. travanj 2024 05:26