Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Predsjednik HOK-a analizira novosti u Zakonu o obrtu

16. Rujan 2019.
Dragutin Ranogajec
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za ponedjeljak 16. rujna:

ZAGREB - Predstavljanje projekta Croatia Mirai Challenge, tj. dolaska prvog komercijalnog višeserijskog automobila na vodik (Toyota Mirai) u Zagreb. Croatia Mirai Challenge je putovanje na relaciji Zagreb-Bruxelles po europskim rutama gdje su instalirane punionice vodika. Automobil na vodik je električni automobil koji električnu energiju potrebnu za pogon elektromotora dobiva iz vodika preko svežnja gorivnih članaka (10.00 sati, ispred Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5).

ZAGREB - Konferencija za medije Hrvatske obrtničke komore (HOK) na kojoj će njen predsjednik Dragutin Ranogajec govoriti o novostima koje će donijeti izmjene Zakona o obrtu, čiji je prijedlog Vlada na sjednici 12. rujna uputila u saborsku proceduru (13 sati, HOK, Ilica 49/II).

ZADAR - Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović prisustvovat će završnoj konferenciji povodom zatvaranja Stožera za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone 2019., na kojoj će biti prezentirane ovogodišnje aktivnosti i rezultati u sklopu projekta "Sigurna turistička sezona 2019." (11 sati, učionica granične policije PU zadarske, Ulica bana Josipa Jelačića 30, Zadar). Po završetku je predviđena izjava za medije u 11,25 sati.

ZAGREB - U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održat će se konferencija "Strukturirani dijalog u srednjim školama - izazovi i prilike - Uloga školske zajednice u provedbi Dijaloga EU s mladima i uloga dijaloga u demokratizaciji škole". Na konferenciji će biti govora o dijalogu EU s mladima kako ga se može koristiti u demokratizaciji škole. Bit će predstavljene škole koje su sudjelovale na edukacijama, kao i priručnik za rad s vijećima učenika uz korištenje dijaloga EU s mladima namijenjen srednjim školama (10 sati, Donje Svetice 38).

ZAGREB - U središnjici HDZ-a održat će se zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a (17 sati, Trg žrtava fašizma 4).

ZAGREB  - Roditelji djece s teškoćama iz Inicijative "Škola za sve!" doći će u zgradu Vlade predati zahtjeve sa subotnjeg prosvjeda predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću (11 sati, Trg Sv. Marka 2).

ZEMUNIK - U vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku održat će se svečanost povodom završetka obuke pilota na helikopterima OH-58D Kiowa Warrior (11 sati). Pilotima će biti uručeni pilotski rupci, a predviđena je nazočnost potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, župana Zadarske županije Božidara Longina i zadarskog gradonačelnika Branka Dukića.

ZAGREB- Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), Nezavisni hrvatski sindikati (NHS) i Matica hrvatskih sindikata (MHS) održat će konferenciju za novinare ispred Hrvatskog sabora na temu referenduma. Govorit će predsjednici sindikalnih središnjica Mladen Novosel, Krešimir Sever i Vilim Ribić (10 sati,  godine, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - O programu ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti govorit će na konferenciji za novinare zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić i pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić (11 sati, terasa kavane Johann Franck, Trg bana Jelačića 9). Europski tjedan mobilnosti održava se svake godine od 16. do 22. rujna, a cilj joj je uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava poticanje građane da iskušaju druge načine prijevoza.

25. travanj 2024 04:32