Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Predsjednik Milanović u Infobipu, 30. obljetnica početka Domovinskog rata, komemoracija za Bandića...

02. Ožujak 2021.
 Zoran Milanovićfoto Ratko Mavar
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za utorak, 3. ožujka:

VODNJAN/LABIN - Predsjednik Republike Zoran Milanović posjetit će u Vodnjanu tvrtku Infobip (14 sati, Istarska ulica 157). Predsjednik Milanović će nakon toga u Labinu položit vijenac i zapaliti svijeću na Krvovoj placi na Vinežu (17 sati). Potom će sudjelovati na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Labina u prigodi obilježavanja 100. obljetnice Labinske Republike, a predviđeno je prigodno obraćanje predsjednika Republike ( 17,30 sati, Sportski centar „Franko Mileta“, Rudarska ulica 2). Predsjednik Republike će sudjelovati i u programu svečanog pokretanja trajnog osvjetljenja "Šohta" željeznog rudarskog tornja na "Pijacalu", zaštićenom kompleksu industrijske kulturne baštine (18,35 sati).

PAKRAC/SLAVONSKI BROD - Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković sudjelovat će u Pakracu na obilježavanju 30. obljetnice 1./2. ožujka 1991. godine, početka Domovinskog rata u Hrvatskoj. Svečanom obilježavanju nazočit će i ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj, a za sve poginule i umrle hrvatske branitelje služit će se sveta misa u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije. Svečani prigodni program počet će u 11,20 sati polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred Spomen-obilježja hrvatskim braniteljima (Trg bana J.Jelačića). Premijer Plenković posjetit će  i Slavonski Brod, gdje će obići novu zgradu pedijatrije Doma zdravlja (15 sati Borovska 7).

PLETERNICA - Predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković sudjelovat će na proširenoj sjednici Predsjedništva Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije (13,30 sati, Dvorana Terra Panonica, Trg Zrinskog i Frankopana 2).  Nakon završetka sjednice predviđene su izjave za medije predsjednika Plenkovića i kandidatkinje HDZ-a za županicu Požeško-slavonske županije i gradonačelnice Pleternice Antonije Jozić.

ZAGREB - Svečana komemoracija u povodu smrti zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića održat će se u Hrvatskom narodnom kazalištu (11 sati, HNK, Trg Republike Hrvatske 15)

ZAGREB - Cijene poljoprivrednih proizvoda u 2020. godini su porasle za 0,5 posto u odnosu na godinu ranije, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. pritom su cijene biljnih proizvoda porasle za 0,4 posto, a cijene stoke i stočnih proizvoda za 0,6 posto. Na porast cijena biljnih proizvoda, kako navode statističari, ponajprije su utjecale više cijene u skupini industrijskog bilja, za 15,7 posto, voća, za 9,5 posto i maslinova ulja, za 7,9 posto.

25. travanj 2024 09:55