Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Predsjednik Sabora prima Betlehemsko svjetlo mira, presica Stožera civilne zaštite...

14. Prosinac 2020.
Gordan Jandrokovićfoto Ratko Mavar
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za ponedjeljak, 14. prosinca:

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Trg sv. Marka 6). Sabor će, uz ostalo, raspraviti prijedlog o potvrđivanju Ugovora o jamstvu između Hrvatske i Europske banke za obnovu i razvoj za financiranje dijela projekta ''Hrvatska - dovršetak autoceste na koridoru Vc''. Zastupnici će se u ponedjeljak izjasniti o amandmanima na ranije raspravljene zakone među kojima su i izmjene zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi, o lokalnim izborima i o Gradu Zagrebu.

ZAGREB -  Konferencija za novinare Stožera civilne zaštite RH (11 sati, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Hrvatske bratske zajednice 4). (Zbog poduzimanja sigurnosnih mjera prilikom ulaska, na sjeverni/VIP ulaz u Kongresni centar potrebno je doći najkasnije do 10,30 sati.

VARAŽDIN - U pomoć liječnicima varaždinske bolnice dolazi devet liječnika s područja Istarske te Primorsko goranske-županije (10,45 sati, Ulica Ivana Meštrovića 1). Nakon  sastanka s ravnateljem bolnice Nenadom Kudelićem i pozdrava dobrodošlice varaždinskog župana Radimira Čačića te njegovog zamjenika Roberta Vugrina, bit će upriličene izjave za medije ispred zgrade ravnateljstva bolnice. 

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primit će Betlehemsko svjetlo mira od izaslanstva Saveza izviđača Hrvatske koje ga tradicionalno donosi u Hrvatski sabor (13 sati, predvorje sabornice, Trg sv. Marka 6). Predviđeno je prigodno obraćanje izaslanstva Saveza izviđača Hrvatske te predsjednika Sabora.

ZAGREB - Zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a putem video linka (17 sati, Središnjica stranke, Trg žrtava fašizma 4).

ZAGREB - Osnivačka skupština podružnice Domovinskog pokreta Grada Zagreba (11 sati, hotel International, Miramarska 24). Predviđen je dolazak predsjednika Domovinskog pokreta Miroslava Škore, a izjave za medije su uoči početka osnivačke skupštine.

ZAGREB - Konferencija za medije Hrvatskog novinarskog društva na temu "Uzurpacija prostora u vlasništvu Hrvatskog novinarskog društva i pravosudna trakavica koja se povodom HND-ova zahtjeva za deložaciju bivšeg zakupca vodi već 15 mjeseci na zagrebačkom Trgovačkom sudu" (10 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2). O slučaju će govoriti predsjednik HND-a Hrvoje Zovko, potpredsjednik HND-a Goran Gazdek i glavna tajnica HND-a Ema Tarabochia.

ZAGREB - Prosječna neto plaća zaposlenih u pravnim osobama u gradu Zagrebu za rujan ove godine iznosila je 7.779 kuna, što je nominalni porast za 3,3 posto u odnosu na rujan prošle godine, podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba. U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za rujan na razini Hrvatske, koja je iznosila 6.747 kuna, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za isti mjesec bila je viša za 1.032 kune.

07. svibanj 2024 07:49