Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Predstavljanje digitalnog asistenta Andrije...

14. Travanj 2020.
Sjednica Hrvatskog sabora u Šubićevoj, Gordan Jandrokovićfoto Ratko Mavar
Najavljujuemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za utorak, 14. travnja:

ZAGREB - Predstavljanje prvoga digitalnog asistenta u borbi protiv koronavirusa na WhatsAppu u Hrvatskoj - Andrije. Ime je dobio po ocu preventive dr. Andriji Štamparu koji je postavio temeljne principe javnog zdravstva primijenjene diljem svijeta. Izgrađen je na platformi WhatsApp Business API, koristeći globalnu komunikacijsku platformu hrvatske IT tvrtke Infobip. Andrija će pomoći hrvatskim epidemiolozima i cijelom zdravstvenom sustavu u kontroli epidemije COVID-19. Na predstavljanju će sudjelovati ministar uprave Ivan Malenica, ministar zdravstva Vili Beroš, predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka-Petešić, predsjednik udruge CroAI i direktor AI tvrtke Mindsmiths Mislav Malenica te epidemiolog Branko Kolarić (11 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sazvao je sjednicu saborskog Predsjedništva koja će se održati u 12 sati u Hrvatskom saboru (dvorana Ante Starčevića). 

ZAGREB - Cijene stambenih objekata u Hrvatskoj u 2019. godini u prosjeku su bile više za devet posto u odnosu na godinu ranije, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS). Cijene stambenih objekata u prošloj godini u odnosu na 2018. u prosjeku su u Gradu Zagrebu skočile za 13,2 posto, na Jadranu za 6,9 posto, dok su na ostalim područjima bile više za 3,8 posto.

25. travanj 2024 06:20