Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Predstavljanje trendova tržišta nekretnina u Hrvatskoj, političari na skupovima po državi

19. Lipanj 2020.

ZAGREB - Stručni skup "Tržište nekretnina Republike Hrvatske" u organizaciji Ekonomskog instituta, Zagreb (EIZ) i Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja. U sklopu skupa bit će predstavljena i publikacija "Pregled tržišta nekretnina Republike Hrvatske u 2019. godini" u kojoj su analizirani glavni trendovi na tržištima stanova i apartmana, obiteljskih kuća, poslovnih prostora, poljoprivrednog, građevinskog i šumskog zemljišta (10 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

OPATIJA - Članovi Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice (HTZ) na sjednici će raspravljati o prijedlogu izmjena i dopuna Godišnjeg programa rada HTZ-a u 2020. godini. Sjednici će prisustvovati ministar turizma Gari Cappelli i direktor HTZ-a Kristjan Staničić. Izjave za medije predviđene su nakon sjednice (12 sati, Hotel Milenij, Ulica Maršala Tita 109).

ZEMUNIK - Hrvatski predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović sudjelovat će na svečanosti dodjele letačkog znaka pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) kadetima 24. naraštaja vojnih pilota (10 sati, vojarna “Pukovnik Mirko Vukušić”). Predviđeno je prigodno obraćanje predsjednika.

ZAGREB - Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak predstavit će na konferenciji za medije strateški okvir za izvođenje cjelodnevne nastave projekta koji je bio planiran za ovu jesen, ali je zbog krize uzrokovane koronavirusom odgođen (11 sati, Donje Svetice 38).

BJELOVAR - Prvi na listi Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u II. izbornoj jedinici Gordan Jandroković zajedno s kandidatima na listi, posjetit će tvrtke Gala, Hittner i Koestlin, te se sastati s vodstvom i zaposlenicima (11 sati, tvrtka Gala Marka Marulića 14).

DUBROVNIK - Ministar zdravstva Vili Beroš nazočit će potpisivanju Ugovora o zajedničkom financiranju dodatnih medicinskih timova u turističkoj sezoni 2020. s gradovima i općinama, Zavodom za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije i nadležnim Domovima zdravlja - Dubrovnik, Metković, Korčula, Ploče i Dr. Ante Franulović Vela Luka (9 sati, Pred dvorom 1).

ZAGREB - Zamjenik predsjednika HDZ-a Tomo Medved i potpredsjednica HDZ-a Zdravka Bušić održat će konferenciju za medije na temu "Ponosna i suverena Hrvatska, Hrvati u BiH i iseljeništvo“ (11 sati, središnjica HDZ-a, Trg žrtava fašizma 4).

DUBROVNIK - Predsjednik SDP-a i lider Restart koalicije Davor Bernardić u sklopu izborne kampanje predstavit će kandidate s liste Restart koalicije u X. izbornoj jedinici. Predizborni skup održat će se u 11 sati u Hotelu Lero a prije su predviđene izjave za medije. Bernardić će se u društvu kandidata s liste družiti s građanima na tržnici u Gružu (9,30 sati)  i nakon skupa na Stradunu.

VINKOVCI / VUKOVAR - U sklopu obilaska V. izborne jedinice predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro zajedno s kandidatima s liste Domovinskog pokreta u V. izbornoj jedinici, posjetit će Vukovarsko-srijemsku županiju, odnosno Vinkovce i Vukovar. U 16 sati u Vinkovcima će se na korzu održati druženje s građanima, a nakon toga predviđene su izjave za medije. U 17,30 sati na vukovarskom Korzu bit će upriličeno druženje s građanima te izjave za medije.

ZAGREB - Na konferenciji za novinare platforme Možemo! i Zagreb je naš! biti će riječi o stanju u sektoru kulture koji je posebno pogođen potresom, korona krizom, ali i sustavnim zanemarivanjem. Također će biti predstavljene glavne predizborne programske smjernice iz područja kulture. Uz Tomislava Tomaševića govoriti će kandidatkinje i kandidati platforme, te djelatnici u kulturi Urša Raukar Gamulin, Goran Sergej Pristaš, Vilim Matula i Marta Kiš (11 sati, ispred Kina Europa, Varšavska ulica 3).

22. travanj 2024 01:29