Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Premijer u Osijeku, završetak Dana hrvatskog turizma, Štromar o subvencioniranim kreditima...

04. Listopad 2019.
foto Dražen Lapić
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za petak, 4. listopada:

OSIJEK - Premijer Andrej Plenković posjetit će Grad Osijek gdje će se sastati s osječkim gradonačelnikom Ivanom Vrkićem (16,15 sati, zgrada Gradske uprave, Ul. F. Kuhača 9) i s predsjednikom HTZ-a Kristijanom Stančićem (19 sati, Hotel Osijek). U 20,05 sati predsjednik Vlade sudjelovat će na svečanosti dodjele nagrada Dana hrvatskog turizma te održati prigodni govor (Perivoj kralja Tomislava).

VIROVITICA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će na svečanosti otvorenja novoizgrađenih prostorija Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica (14 sati, Ljudevita Gaja 42).

ZAGREB - Hrvatski sabor nastavlja sjednicu raspravom o prijedlogu dvaju saborskih odbora da se, radi povećanja sigurnosti cestovnog prometa, 21. listopada proglasi "Nacionalnim danom bez mobitela u prometu", a Vlada amandmanom predlaže da se taj dan proglasi "Nacionalnim danom sigurnosti cestovnog prometa".(9,30 sati, Trg. sv. Marka 6).

ŠIBENIK - Predsjednički kandidat Zoran Milanović boravit će u Šibeniku gdje je predviđena izjava za medije (17,30 sati, na Baldekinu (kod spomenika Draženu Petroviću)).

ZAGREB - Zelena lista održat će konferenciju za medije na temu "Podrška Zelene liste kandidatu za predsjednika Republike Hrvatske Miroslavu Škori" (9,30 sati, Markov trg, ispred crkve Svetog Marka, južna strana, mjesto inauguracije predsjednika RH). Predsjednik Zelene liste Nenad Matić prenijet će i obrazložiti podršku Zelene liste predsjedničkom kandidatu Miroslavu Škori.

ZAGREB - Živi zid će održati konferenciju za medije na temu stanja u javnom zdravstvu, javnoj nabavi u zdravstvu, financijskih gubitaka, te cijeni lijekova (16 sati, ispred Ministarstva zdravstva, Ksaver 200a). Na konferenciji će govoriti predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić, a probleme i rješenje će iznijeti profesorica sa Ekonomskog fakulteta Ivana Dražić Lutilsky, član Uprave društva za farmakoekonomiku i ekonomiku zdravstva Vatroslav Zovko te liječnik na odjelu neurologije Opće bolnice Bjelovar Dejan Kutičić.

ZAGREB - Možemo! - politička platforma održat će konferenciju za medije na kojoj će Tomislav Tomašević i Danijela Dolenec na zadnji dan roka za prijave korištenja mjere subvencioniranih stambenih kredita kritički govoriti o toj mjeri te ukupnoj stambenoj politici u Hrvatskoj (10,30 sati, ispred ulaza u zgradu Vlade RH, Trg Svetog Marka 2).

KARLOVAC - Otvorenje ureda Mosta nezavisnih lista Karlovačke županije (16 sati, Trg hrvatskih branitelja 2 (tržnica)). Ured će otvoriti predsjednik stranke Božo Petrov, a nazočit će i saborski zastupnici Marko Sladoljev, Nikola Grmoja i Ines Strenja.

ZAGREB - Članovi udruge Sjena u suradnji s drugim udrugama i roditeljima njegovateljima iz cijele Hrvatske organiziraju prosvjed ispred Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku (10 sati, Trg Nevenke Topalušić 1). Prosvjedom traže od Vlade, Hrvatskog sabora i resornog ministarstva s ministricom Vesnom Bedeković na čelu da se krene u izmjene Zakona o socijalnoj skrbi. Također, prosvjedom, kako ističu, žele ukazati na situaciju u koju su dovedene osobe s invaliditetom zbog nepoštivanja Ustava, svih važnih zakona Hrvatske i Konvencije o pravima osoba s invaliditetom.

ZAGREB - Jadranska svemirska konferencija "Regionalna suradnja u svemirskoj tehnologiji", prvi regionalni skup posvećen suradnji u svemirskim znanostima i tehnologijama koji u Zagreb dovodi vrhunske svjetske stručnjake u istraživanju svemira, aeronautike i svemirskih tehnologija održat će se na Institutu Ruđer Bošković. Konferenciju organizira Jadranska aero-svemirska asocijacija (Adriatic Aerospace Association - A3) u suradnji s Institutom Ruđer Bošković (IRB) i Sveučilištem u Zadru, a pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta (8,30 sati, dvorana 1. krila IRB, Bijenička 54).

OSIJEK - Završnog dana godišnjeg okupljanja turističkih djelatnika - Danima hrvatskog turizma (DHT), koji se od 2. listopada održavaju u pet slavonskih županija, održat će se tradicionalni Hrvatski turistički forum u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK). Tema foruma je "Financiranje održivog razvoja turizma" (12 do 13,30 sati, Tvrđa Osijek). Nakon tog skupa održat će se i susreti turističkih djelatnika s predstavnicima Vlade (13,30 do 15 sati, Tvrđa Osijek). Dani hrvatskog turizma završit će navečer dodijelom glavnih godišnjih turističkih nagrada pojedincima, destinacijama i tvrtkama za ovu godinu, čemu će, kako je najavljeno, biti nazočna i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović (20 sati, Tvrđa Osijek).

ZAGREB - Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta organizira konferenciju "Tri mjeseca korištenja eRačuna u javnoj nabavi, Praksa i izazovi". Cilj je informiranje svih dionika o dosadašnjim aktivnostima u području razmjene eRačuna te rasprava o izazovima u provedbi Zakona o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi. Konferenciju će, kako je najavljeno, otvoriti ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, a nakon otvorenja predviđene su izjave za novinare (10 sati, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - Potpredsjednik Vlade i ministar Predrag Štromar dat će izjavu za medije o tijeku zaprimanja zahtjeva za subvencioniranje stambenih kredita. Zahtjev za subvencioniranje stambenog kredita mogu podnijeti svi mlađi od 45 godina koji u svom vlasništvu nemaju stan ili kuću. Ove su se godine zahtjevi mogli podnositi od 10. rujna, a rok za predaju istječe 4. listopada u 16 sati. Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) u četvrtak je objavila da je od 10. rujna do 2. listopada zaprimila 3.343 zahtjeva za subvencioniranje stambenih kredita (9,30 sati, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja, Ulica Republike Austrije 20).

14. travanj 2024 16:23