11. ožujak 2020.

Danas u Hrvatskoj: Pressica Stranke s Imenom i Prezimenom, predstavljanje ‘Opcije za promjene‘ Mire Kovača...

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za srijedu, 11. ožujka:

ZAGREB -  Nastavljena će biti 16. sjednica Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Velika vijećnica, Trg sv. Marka 6).

KRAPINA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat sudjelovat će na svečanosti dodjele prvih Ugovora o stipendiranju i naukovanju učenicima i obrtnicima s područja Krapinsko-zagorske županije u organizaciji Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta (14 sati, Srednja škola Krapina, šetalište Hrvatskog narodnog preporoda 6).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare Stranke s Imenom i Prezimenom o pokretanju tog političkog projekta govorit će Ante Pranić, zastupnik u Hrvatskom saboru i gradonačelnik Vrgorca; Josip Budimir, koordinator programskih savjeta stranke s Imenom i Prezimenom; Dalija Orešković, savjetnik za upravu i pravosuđe; Marko Jelić, gradonačelnik Knina; Andrea Gross Bošković, savjetnik za poljoprivredu i Ivica Relković, savjetnik za strategiju (11 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB - HSLS će održati konferenciju za novinare na temu "Računi na sunce". Predsjednik HSLS-a Dario Hrebak predstavit će smjernice Gospodarskog programa HSLS-a za uspješnu Hrvatsku te zakonski prijedlog kojim će svaki izabrani političar na svakoj razini vlasti imati obvezu sve građane na jasan i razumljiv način informirati o tome kako se troši porezni novac (12 sati, HSLS, Zrinjevac 17/1).

ZAGREB - Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković i predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva HDZ-a Damir Sesvečan održat će konferenciju za novinare o održavanju unutarstranačkih izbora (12 sati, središnjica HDZ-a, Trg žrtava fašizma 4).

KRAPINA/KARLOVAC - Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković sa svojim će timom "Odvažno za Hrvatsku" boraviti u Krapinsko-zagorskoj i Karlovačkoj županiji. U Krapini je predviđena kava s članovima (15 sati, Trg Ljudevita Gaja 39, a u Karlovcu predstavljanje tima Odvažno za Hrvatsku (17 sati).

VARAŽDIN - Predstavljanje "Opcije za promjene" kandidata za predsjednika HDZ-a Mire Kovača bit će u Varaždinu (19,30 sati, Park Boutique hotel).

OPATIJA - U sklopu predsjedanja Hrvatske Vijećem EU-a održava se neformalni sastanak ministara prometa EU-a nadležnih za pomorstvo. Sudjeluju ministri, stručnjaci i predstavnici nadležnih uprava EK-a, Glavnog tajništva Vijeća EU-a i drugi čelnici europskih institucija te ministri zemalja koje nisu članice EU, a imaju izlaz na Jadransko more. Potpisuje se i deklaracija čijim će sadržajem biti obuhvaćeni glavni prioriteti iz područja pomorstva za vrijeme hrvatskog predsjedanja. Predviđena je konferencija za novinare (12.30 sati, Hotel Ambasador, Feliksa Peršića 5).