Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Pressica Stranke s Imenom i Prezimenom, predstavljanje ‘Opcije za promjene‘ Mire Kovača...

11. Ožujak 2020.
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za srijedu, 11. ožujka:

ZAGREB -  Nastavljena će biti 16. sjednica Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Velika vijećnica, Trg sv. Marka 6).

KRAPINA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat sudjelovat će na svečanosti dodjele prvih Ugovora o stipendiranju i naukovanju učenicima i obrtnicima s područja Krapinsko-zagorske županije u organizaciji Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta (14 sati, Srednja škola Krapina, šetalište Hrvatskog narodnog preporoda 6).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare Stranke s Imenom i Prezimenom o pokretanju tog političkog projekta govorit će Ante Pranić, zastupnik u Hrvatskom saboru i gradonačelnik Vrgorca; Josip Budimir, koordinator programskih savjeta stranke s Imenom i Prezimenom; Dalija Orešković, savjetnik za upravu i pravosuđe; Marko Jelić, gradonačelnik Knina; Andrea Gross Bošković, savjetnik za poljoprivredu i Ivica Relković, savjetnik za strategiju (11 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB - HSLS će održati konferenciju za novinare na temu "Računi na sunce". Predsjednik HSLS-a Dario Hrebak predstavit će smjernice Gospodarskog programa HSLS-a za uspješnu Hrvatsku te zakonski prijedlog kojim će svaki izabrani političar na svakoj razini vlasti imati obvezu sve građane na jasan i razumljiv način informirati o tome kako se troši porezni novac (12 sati, HSLS, Zrinjevac 17/1).

ZAGREB - Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković i predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva HDZ-a Damir Sesvečan održat će konferenciju za novinare o održavanju unutarstranačkih izbora (12 sati, središnjica HDZ-a, Trg žrtava fašizma 4).

KRAPINA/KARLOVAC - Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković sa svojim će timom "Odvažno za Hrvatsku" boraviti u Krapinsko-zagorskoj i Karlovačkoj županiji. U Krapini je predviđena kava s članovima (15 sati, Trg Ljudevita Gaja 39, a u Karlovcu predstavljanje tima Odvažno za Hrvatsku (17 sati).

VARAŽDIN - Predstavljanje "Opcije za promjene" kandidata za predsjednika HDZ-a Mire Kovača bit će u Varaždinu (19,30 sati, Park Boutique hotel).

OPATIJA - U sklopu predsjedanja Hrvatske Vijećem EU-a održava se neformalni sastanak ministara prometa EU-a nadležnih za pomorstvo. Sudjeluju ministri, stručnjaci i predstavnici nadležnih uprava EK-a, Glavnog tajništva Vijeća EU-a i drugi čelnici europskih institucija te ministri zemalja koje nisu članice EU, a imaju izlaz na Jadransko more. Potpisuje se i deklaracija čijim će sadržajem biti obuhvaćeni glavni prioriteti iz područja pomorstva za vrijeme hrvatskog predsjedanja. Predviđena je konferencija za novinare (12.30 sati, Hotel Ambasador, Feliksa Peršića 5).

18. travanj 2024 08:33