Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Prvi radni dan novog predsjednika, sjednica Sabora, otvorenje sajma Dani lova i ribolova...

19. Veljača 2020.
Zoran Milanović
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za srijedu, 19. veljače:

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović prvi radni dan započet će pregledom svečanog postroja Počasno-zaštitne bojne (9 sati, Ured Predsjednika, Pantovčak 241). Izjave nisu predviđene, a fotografi i snimatelji, koji mogu snimiti prijavak trebaju doći u Ured predsjednika do 8,30 sati.

- Milanović će nakon toga položiti vijence i zapaliti svijeće kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli, na grobnicu Narodnih heroja te na Zajedničku grobnicu za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju (12 sati, Gradsko groblje Mirogoj).

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora koji će ovog tjedna raspraviti osam zakonskih prijedloga, među njima i onaj koji uređuje kako će se iduće godine u Hrvatskoj provesti popis stanovništva, a radni će tjedan zaključiti u petak podnevnim glasovanjem (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Premijer Andrej Plenković sudjelovat će na svečanosti uručenja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru poziva "Zaželi - program zapošljavanja žena" nakon čega će biti predstavljen projekt "Zaželi - faza II". Na svečanosti će uz premijera biti nazočan i ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović (12 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - U organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku provest će se završna identifikacija posmrtnih ostataka petero hrvatskih branitelja i civila ekshumiranih iz masovne i pojedinačnih grobnica u Marincima i Negoslavcima. Uz članove obitelji, identifikaciji će nazočiti ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i pomoćnik ministra Stjepan Sučić, a nakon provedene identifikacije predviđena je izjava za medije (10 sati, Šalata 11).

ZAGREB - Ministarstvo pravosuđa održat će okrugli stol u povodu obilježavanja Europskog dana žrtava kaznenih djela na kojem će govoriti ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković i državni tajnik Ministarstva uprave Žarko Katić. Tema okruglog stola je "Podrška žrtvama i svjedocima u EU - daljnji izazovi u razvoju sustava". Europski dan žrtava kaznenih djela obilježava se 22. veljače (10 sati, Kuća Europe, Augusta Cesarca 4-6).

ZAGREB - Sjednica Predsjedništva HDZ-a (15 sati, Središnjica HDZ-a, Trg žrtava fašizma 4).

IVANIĆ GRAD - Ministar turizma Gari Cappelli obići će u Ivanić Gradu specijalnu bolnicu Naftalan i razgovarati sa županom Zagrebačke županije Stjepanom Kožićem te ivanićgradskim gradonačelnikom Javorom Bojanom Lešom o investicijskim i drugim mogućnostima razvoja turizma (11 sati, SB Naftalan, Omladinska ulica 23A). Potom će posjetiti OPG ruralni turizam Kezele (Šumećani, Vinogradska 6.).

ZAGREB - Ministrica poljoprivrede Marija Vučković uručit će nove ugovore o financiranju projekata iz Programa ruralnog razvoja za mjere 4 "Ulaganja u fizičku imovinu" i mjere 8 "Ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma". Potporu su ostvarila 104 korisnika u ukupnom iznosu od 157,3 milijuna kuna. Podupiru se ulaganja ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma te jačanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava (14,30 sati, Ministarstvo poljoprivrede, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - Na Zagrebačkom velesajmu bit će otvoreni 29. sajam Nautika i Dani lova i ribolova, koji će do 23. veljače predstaviti domaću i stranu ponudu proizvođača plovila te povezane segmente (11 sati, ZV, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - Predstavnici tvrtke Google za regiju Adriatic i Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) predstavit će drugi krug dodjele sredstava neprofitne filantropske organizacije Google.org za razvoj digitalnih znanja u lokalnim zajednicama, kao i planove Googlea u području razvoja digitalnih vještina i poticanja razvoja digitalnih tehnologija u Hrvatskoj. U sklopu toga bit će riječi i o rezultatima projekta Digitalni građanin koji je uz financijsku potporu tvrtke Google pokrenuo IRIM s ciljem transformacije javnih knjižnica u digitalne centre za inovacije i razvoj digitalnih vještina i znanja za djecu i odrasle u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini te Kosovu (11 sati, Preporodna dvorana HAZU-a, Opatička 18).

24. travanj 2024 20:02