• Pratite nas na:
10. rujan 2019.

Danas u Hrvatskoj – Rasco predstavlja novo vozilo

Ivan Franičević, Rasco
Ivan Franičević, Rasco    foto Ratko Mavar

ZAGREB – Proizvođač komunalnih vozila Rasco iz Kalinovca, predstavit će novi proizvod, samohodnu kompaktnu čistilicu LYNX, namijenjenu održavanju javnih površina, a koja će se moći koristiti 365 dana u godini bez obzira na klimatske uvjete.  (11 sati, Lauba, Prilaz baruna FIlipovića 23a).

ZAGREB – Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastat će se s predstavnicama udruga, ustanova i organizacija za žrtve obiteljskoga nasilja te predstavnicama Inicijative #spasime oko izmjena kaznenog zakonodavstva vezano uz nasilje prema ženama i nasilje u obitelj (15 sati, Banski dvori, Trg Sv. Marka 2). Uz predsjednika Vlade bit će ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković. Nakon sastanka predviđene su izjave za medije.

ZAGREB – Klub zastupnika SDSS-a u Hrvatskom saboru održat će konferenciju za novinare o aktualnoj političkoj situaciji, a govorit će saborski zastupnik i predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac (10 sati, dvorana Ivana Kukuljevića Hrvatskoga sabora, Trg Sv. Marka 6).

ZAGREB – Klub gradskih zastupnika SDP-a održat će konferenciju za medije o participaciji učenika u povećanim troškovima obrazovanja i uvođenju naplate parkiranja na cijelom području Grada Zagreba (11 sati, Starogradska vijećnica, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5).

ZAGREB – Konferencija za medije zagrebačkog HNS-a o početku nove školske godine u Zagrebu. Sudjelovat će gradski zastupnik i predsjednik HNS-a Grada Zagreba Tomislav Stojak, predsjednica Odbora za odgoj i obrazovanje HNS-a Grada Zagreba Sanja Horvatić te članovi Odbora Borislav Grgin i Petra Radić (9,30 sati, Ilica 61).

VALPOVO – Konferencija za medije u povodu potpisivanja Sporazuma o početku radova na Projektu vodoopskrbe i odvodnje Valpovo-Belišće vrijednom više od 270 milijuna kuna. Projekt obuhvaća rekonstrukciju cjelokupne vodovodne i kanalizacijske mreže na području gradova Valpovo i Belišće. Projekt će predstaviti direktor tvrtke DVORAC d.o.o. Valpovo Damir Pepić (11,30 sati, Mala dvorana Centra kulture “Matije Petra Katančića”, Trg kralja Tomislava 2).

ZAGREB – Na Vidikovcu u parku Maksimir održat će se konferencija za novinare na kojoj će biti najavljeno trodnevno obilježavanje 225. obljetnice parka Maksimir, koje organizira Javna ustanova Maksimir i agencija Pedicab. Sudjelovat će  zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, ravnatelj Javne ustanove Maksimir Luka Čuljak i drugi (12 sati).