Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Rasprava o digitalnoj ekonomiji, HTZ predstavlja promotivne aktivnosti za 2020. godinu

25. Lipanj 2020.
turizam glavna

Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 25. lipnja. 

ZAGREB - Udruženje za informacijske tehnologije Hrvatske gospodarske komore organizira predizbornu raspravu o digitalnoj ekonomiji, na kojoj će, uz članove udruženja, sudjelovati i predstavnici koalicija i stranaka (10 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

PULA - Hrvatska turistička zajednica (HTZ) i TZ Istarske županije održat će koordinacijski sastanak na kojem će direktor HTZ-a Kristjan Staničić predstaviti promotivne aktivnosti HTZ-a u 2020. godini. Također će se razgovarati o zajedničkim promotivnim aktivnostima koje će se provoditi u suradnji s turističkim zajednicama Istarske županije, a organizatori izjave za novinare najavljuju nakon sastanka (12,30 sati, Hotel Park Plaza Histria, Verudela 17).

ZAGREB - Sjednica Vlade RH na čijem je dnevnom redu, među ostalim, Informacija o aktualnom stanju i poduzetim aktivnostima vezanim za koronavirus u Hrvatskoj, Informacija o aktivnostima Stožera civilne zaštite te prijedlog zaključka o prihvaćanju Izvješća o do sada poduzetim mjerama za očuvanje radnih mjesta te planiranim mjerama za iduće razdoblje (9,30 sati, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Hrvatske bratske zajednice 4).

POŽEGA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će na svečanosti otvorenja i završnoj konferenciji Projekta "Izgradnja Studenskog doma u Požegi" 12 sati, Studentski dom, Osječka 7). Uz predsjednika Vlade bit će potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić, ministar državne imovine Mario Banožić i ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović.

ZAGREB - Ministarstvo uprave predstavit će na konferenciji za novinare sustav e-Pristojbe koji je integriran u sustav e-Građani kojeg trenutno koristi više od milijun hrvatskih građana (11 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).  Sustavom e-Pristojbe omogućeno je kartično plaćanje upravnih pristojbi i naknada, te plaćanje naknada putem POS uređaja u županijama. Ministar uprave Ivan Malenica će prikazati sve pogodnosti sustava, a predsjednik Hrvatske zajednice županija i Šibensko-kninski župan Goran Pauk će objasniti kako su jedinice lokalne i područne samouprave preuzele dio poslova državne uprave, te time građanima i poduzetnicima maksimalno olakšale rješavanje administrativnih poslova.

ZAGREB - Na konferenciji za novinare u Ministarstvu znanosti i obrazovanja ministrica Blaženka Divjak predstavit će rezultate reformskog alata programskih ugovora za visoka učilišta i javne znanstvene institute (11,30 sati, MZO, Donje Svetice 38). Uz ministricu, na konferenciji će biti i državna tajnica Branka Ramljak i državni tajnik Tome Antičić. Ministarstvo je 2018. godine pristupilo strukturnoj promjeni financiranja kojoj je cilj bio uspostaviti financiranje visokog obrazovanja i znanosti temeljeno na postizanju rezultata i strateških ciljeva na načelima transparentnosti, učinkovitosti, osiguravanju kvalitete i socijalne dimenzije u visokom obrazovanju.

ZAGREB - Sindikat obrazovanja, medija i kulture Hrvatske održat će performans pod nazivom "Ne plašite nas otkazima, otkažite loše radne uvjete!“ kojim želi dati podršku odgojiteljima, ukazati na probleme u sustavu i osuditi svaki pritisak i prijetnje otkazima (15 sati, Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1).

24. travanj 2024 16:45