Korona i biznis
13. veljača 2020.

Danas u Hrvatskoj: rasprava o poslovanju HRT-a i konferencija trgovačkog lanca Pevec

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6). Zastupnici će raspravljati o izvješćima o poslovanju Hrvatske radiotelevizije za 2016., 2017. i 2018 godinu te prijedlogu Mosta da se izmijeni zakon o rodiljnim i roditeljskim potporama. Na HRT-u 2018. godinu obilježili su ponovno otvaranje dopisništava u Mostaru i Sarajevu, prijenos svjetskog prvenstva u nogometu u Rusiji, uspjeh serija "Čuvar dvorca" i "Novine" te porast gledanosti, povećana dobit i smanjena kreditna zaduženost javnog servisa, ističe se u u izvješću HRT-a.

ZAGREB - Sjednica Vlade RH (10 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2). Na dnevnom redu je, uz ostalo, Prijedlog godišnjeg plana upravljanja državnom imovinom za 2020. godinu.

ZAGREB - U Hrvatskoj gospodarskoj komori održat će se predstavljanje mogućnosti za uključivanje hrvatskoga gospodarstva i znanosti u projekte Europske međuvladine organizacije za korištenje meteoroloških satelita EUMETSAT. Budući da je Hrvatska članica EUMETSAT-a, hrvatska industrija i znanstveno-stručna zajednica imaju pravo ravnopravno sudjelovati u proizvodnji i unapređenju rada meteoroloških satelita i prijenosu satelitskih podataka, što uključuje nova idejna rješenja, aplikativna informatička rješenja i slično. Posebno je važna mogućnost sudjelovanja u konzorcijima u ulozi podizvođača (9,30 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Konferencija za novinare trgovačkog lanca Pevec povodom promjene logotipa (11 sati, Matise Absolute Lounge, Trg Stjepana Radića 3).

KRAPINA -  Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar održat će konferenciju za medije vezano za izjavu ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića na temu dodjele vatrogasnih vozila (10,30 sati, Ured župana,  Magistratska ulica 1).