Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: rasprava o poslovanju HRT-a i konferencija trgovačkog lanca Pevec

13. Veljača 2020.

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6). Zastupnici će raspravljati o izvješćima o poslovanju Hrvatske radiotelevizije za 2016., 2017. i 2018 godinu te prijedlogu Mosta da se izmijeni zakon o rodiljnim i roditeljskim potporama. Na HRT-u 2018. godinu obilježili su ponovno otvaranje dopisništava u Mostaru i Sarajevu, prijenos svjetskog prvenstva u nogometu u Rusiji, uspjeh serija "Čuvar dvorca" i "Novine" te porast gledanosti, povećana dobit i smanjena kreditna zaduženost javnog servisa, ističe se u u izvješću HRT-a.

ZAGREB - Sjednica Vlade RH (10 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2). Na dnevnom redu je, uz ostalo, Prijedlog godišnjeg plana upravljanja državnom imovinom za 2020. godinu.

ZAGREB - U Hrvatskoj gospodarskoj komori održat će se predstavljanje mogućnosti za uključivanje hrvatskoga gospodarstva i znanosti u projekte Europske međuvladine organizacije za korištenje meteoroloških satelita EUMETSAT. Budući da je Hrvatska članica EUMETSAT-a, hrvatska industrija i znanstveno-stručna zajednica imaju pravo ravnopravno sudjelovati u proizvodnji i unapređenju rada meteoroloških satelita i prijenosu satelitskih podataka, što uključuje nova idejna rješenja, aplikativna informatička rješenja i slično. Posebno je važna mogućnost sudjelovanja u konzorcijima u ulozi podizvođača (9,30 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Konferencija za novinare trgovačkog lanca Pevec povodom promjene logotipa (11 sati, Matise Absolute Lounge, Trg Stjepana Radića 3).

KRAPINA -  Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar održat će konferenciju za medije vezano za izjavu ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića na temu dodjele vatrogasnih vozila (10,30 sati, Ured župana,  Magistratska ulica 1).

27. travanj 2024 00:29