Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: ‘Restart‘ predstavlja Strategiju digitalne transformacije Hrvatske, dodjela novinarske nagrade...

05. Lipanj 2020.
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za petak, 5. lipnja:

ZAGREB - Održava se završna konferencija projekta “Uređenje i opremanje dnevnih bolnica i jednodnevnih kirurgija KBC-a Zagreb”, kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Na konferenciji će biti ministar zdravstva Vili Beroš i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić (10 sati, KBC Zagreb, Edukacijski centar zapad, dvorana Hugo Botteri, Kišpatićeva 12). 

ZAGREB - Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak posjetit će Institut Ruđer Bošković (IRB) gdje će u pratnji ravnatelja Instituta Davida Matthewa Smitha obići laboratorije te razgovarati sa znanstvenicima-povratnicima. Divjak će se posebno upoznati s radom Laboratorija za oksidacijski stres te Laboratorija za proteinsku dinamiku IRB-a u kojima rade neki od znanstvenika-povratnika te će imati priliku uključiti se u znanstveni eksperiment. Jedan od reformskih procesa Ministarstva znanosti i obrazovanja je poticanje izvrsnosti pa je donijelo odluku o kriterijima za odobravanje radnih mjesta znanstvenika-povratnika na javnim sveučilištima i javnim znanstvenim institutima u Hrvatskoj radi privlačenja vrsnih znanstvenika - stranih i domaćih da razvijaju znanost u Hrvatskoj (10 sati, IRB, Bijenička cesta 54. ) Izjave su predviđene nakon obilaska laboratorija.

ZAGREB - Sjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa (10 sati, Kneza Mutimira 5/I). HTV će omogućiti preuzimanje live signala sa sjednice te se sve zainteresirane medijske kuće mogu javiti mediadesku HTV-a na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i HTV će im poslati sve tehničke detalje kako pristupiti materijalu. Slijedom navedenoga, nije potrebno slati novinare jer im se zbog ograničenog prostora neće moći osigurati prisutnost na sjednici. 

ZAGREB - Restart koalicija predstavit će Strategiju digitalne transformacije Hrvatske. Strategiju će predstaviti predsjednik SDP-a i lider Restart koalicije Davor Bernardić, predsjednik SDP-a Zagrebačke županije Mihael Zmajlović i jedan od autora SDP-ove strategije digitalne transformacije Marko Rakar. Predstavljanje se može pratiti i na službenoj Facebook stranici i Youtube kanalu SDP-a (10,30 sati, Središnjica SDP-a, Iblerov trg 9). 

ZAGREB - Centar za mirovne studije održat će konferenciju za novinare ispred zgrade Državnog odvjetništva RH, jer je, kako navode, prošlo mjesec dana otkako su, prema svjedočanstvima izbjeglica, pripadnici hrvatske policije narančastim sprejem preko cijelog tjemena označili izbjeglice i druge migrante prilikom nezakonitog protjerivanja s teritorija Republike Hrvatske. Na konferenciji će govoriti pravnica Centra za mirovne studije Antonia Pindulić (10 sati, ispred DORH-a, Gajeva 30 a). 

ZAGREB - Udruga Franak održat će konferenciju za novinare u parku Zrinjevac preko puta Vrhovnog suda RH na temu: "Prijava Udruge Franak kojom je Republika Hrvatska prijavljena Europskoj komisiji zbog povreda prava Europske unije koje je počinio Vrhovni sud RH sa zahtjevom za pokretanje postupka na Sudu EU". O poslanoj prijavi govorit će aktivisti Udruge Franak (12 sati, park Zrinjevac preko puta Vrhovnog suda RH). 

ZAGREB - Svečana dodjela godišnje nagrade za najbolje novinarske radove s područja zaštite okoliša i prirode "Velebitske degenije" (11 sati, Novinarski dom, Velika dvorana, Perkovčeva 2).

ZAGREB/VELIKA GORICA - Međunarodna zagrebačka zračna luka (MZLZ) predstavit će pripreme putničkog terminala Zračne luke Franjo Tuđman za provedbu mjera prevencije zaraze koronavirusom te mjere zaštite zdravlja putnika, zaposlenika i svih ostalih dionika (10 sati, Zračna luka Franjo Tuđman). 

ZAGREB - Predstavnici Hrvatske poljoprivredne komore će na konferenciji za novinare govoriti o žetvi pšenice, procjeni uroda i očekivanoj otkupnoj cijeni te prijedlogu mjera za pomoć sektoru ratarstva u Hrvatskoj uslijed koronakrize (10 sati, HPK, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - Na konferenciji za medije Klastera Slavonija direktori turističkih zajednica pet slavonskih županija i njihovi partneri predstavit će novu digitalnu platformu i ponudu za domaće turiste (12 sati, Amadria Park Hotel Capital, Jurišićeva 22).

17. travanj 2024 01:58