Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: rezultati poslovanja Pevexa, inicijativa Greenpeacea i rebalans gradskog proračuna

09. Lipanj 2020.
Zagrebfoto Dražen Lapić

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za ponedjeljak, 9. lipnja:

ZAGREB - Trgovački lanac Pevex će na konferenciji za novinare predstaviti rezultate poslovanja za razdoblje 2016. - 2019. godine. Pevex će, naime, objaviti rezultate poslovanja za prošlu, 2019. godinu u odnosu na 2015., zaključnu godinu poslovanja prethodnog vodstva tvrtke (11:00 sati, Matis Absolut Lounge, Trg Stjepana Radića 3).

RIJEKA - Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak obići će projekt izgradnje aneksa zgrade Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci kao dijela Mini kampusa Ika. Vrijednost radova iznosi 15,9 milijuna kuna pri čemu je Ministarstvo sufinanciralo taj kapitalni projekt sa sedam milijuna kuna. Radovi su započeli u studenome 2018. U pratnji rektorice Sveučilišta u Rijeci Snježane Prijić-Samaržija, ministrica će obići Mini kampus Ika. Nakon obilaska i kratkog prigodnog programa, predviđene su izjave za medije (10 sati, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Primorska 42)

ZAGREB - Sjednica zagrebačke Gradske skupštine na kojoj će jedna od točaka dnevnog reda biti i rebalans gradskog proračuna održat će se u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma (10 sati, Avenija Dubrovnik 15). Napominje se da je dvorana Zimski vrt prostor namijenjen predstavnicima medija, a streaming sjednice i wi-fi mreža također su dostupni, dok je u kongresnu dvoranu dozvoljen ulaz samo snimateljima i fotografima.

ZAGREB - U povodu početka javno-zdravstvene akcije "Euromelanoma 2020." održat će se konferencija za medije. Riječ je o javnozdravstvenoj kampanji u borbi protiv raka kože u kojoj Hrvatska sudjeluje već 15. godinu za redom, a koja se održava u organizaciji Hrvatskog dermatovenerološkog društva Hrvatskog liječničkog zbora (HLZ), Hrvatskog društva za dermatološku onkologiju HLZ-a i Referentnog centra za melanom Ministarstva zdravstva. (13 sati, prostori Udruge 'Zdravi pod suncem', Ilica 48)

ZAGREB - Inicijativa protiv policijskog nasilja i rasizma organizira prosvjednu akciju solidarnosti s pokretom “Black Lives Matter” u SAD-u i tamošnjim prosvjedima protiv sustavnog policijskog nasilja te, kako navode, i "skrenuti pozornost na lokalni kontekst" (18 sati, Trg žrtava fašizma)

ZAGREB - Aktivisti Greenpeacea će ispred Hrvatskog sabora na četverometarskim nosilima donijeti rekvizit planeta Zemlje spojenog na infuziju. Tim performansom žele ukazati na alarmantno stanje u kojem se nalazi planet te na potrebu za “zelenim oporavkom”, odnosno stavljanju zaštite okoliša i klime u središte planiranja oporavka od pandemije koronavirusa. Greenpeace performansom želi potaknuti stranke koje se kandidiraju na predstojećim izborima da u svojim programima vode računa o nužnosti zelenog oporavka te da zaustavljanje klimatske krize bude visoko na ljestvici političkih prioriteta, a predviđena je izjava za medije (10 sati, ispred Hrvatskog sabora, Trg sv. Marka) 

24. travanj 2024 13:35