Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Sabor glasuje o proračunu, prosvjed Sindikata Preporod...

25. Studeni 2020.
foto Ratko Mavar
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za srijedu, 25. studenog:

ZAGREB - Hrvatski sabor danas će glasovati o prijedlogu državnog proračuna za 2021. godinu te 300-tinjak amandmanima na proračun što su ih podnijeli uglavnom oporbeni zastupnici i klubovi, a raspravit će i oporbenu inicijativu o opozivu ministra gospodarstva Tomislava Ćorića  (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg Svetog Marka 6).

ZAGREB - U povodu obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će na sastanku Nacionalnog tima za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji (12 sati, zgrada Nacionalne i sveučilišne knjižnice). Uvodna obraćanja predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića može se snimiti, a nakon sastanka predviđene su izjave za medije. 

ZAGREB - Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu 'Preporod' održat će ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja prosvjed pod nazivom: "Korona škola (Paralelna nastava, refundacija troškova, plaća za vrijeme bolovanja i manjak spremačica)" (11 sati, Donje Svetice 38). Na prosvjedu će govoriti Željka Kollert, učiteljica razredne nastave u Osnovnoj školi (OŠ) u Đulovcu; Gordana Kovač Bluha, nastavnica razredne nastave u OŠ Rapska u Zagrebu; Tanja Biloglav, defektolog u Centru za autizam u Zagrebu i Smilja Petrina, spremačica u OŠ Vukomerec. Prosvjed će biti organiziran uz pridržavanje epidemioloških mjera i ograničenja.

VARAŽDIN - Predsjednik Hrvatske liječničke komore Krešimir Luetić posjetit će Opću bolnicu Varaždin te tom prilikom dati potporu zdravstvenim djelatnicima te bolnice u kojoj se broj hospitaliziranih povećao, pa je trenutno 201 osoba s težom kliničkom slikom, a 16 na respiratoru (8,30 sati, ispred zgrade ravnateljstva, Ivana Meštrovića 1). U krugu bolnice su postavljeni vojni šatori za smještaj pacijenata koje se premještaju u Novi Marof i Klenovnik, a prvih nekoliko pacijenata oboljelih od covida-19 sinoć je tamo smješteno. Uz Luetića, za izjave će biti dostupan i ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić.

SLUNJ - Polaganjem kamena temeljca na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" na Slunju započet će radovi na izgradnji vojne ambulante "ROLE 1" (11,15 sati). Radove na izgradnji vojne ambulante izvodit će pripadnici Inženjerijske pukovnije Hrvatske kopnene vojske i pripadnici inženjerijskih postrojbi vojske SAD-a, a izgradnju financira Vlada SAD-a. Otvaranju radova nazočit će izaslanik ministra obrane državni tajnik Ministarstva obrane Zdravko Jakop, izaslanik načelnika Glavnog stožera OS RH ujedno zamjenik načelnika GS OS RH general-pukovnik Siniša Jurković i veleposlanik SAD-a u Republici Hrvatskoj Robert Kohorst sa suradnicima. Predstavnici medija trebaju doći do 10,30 sati na prijavnicu na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" Slunj, odakle će biti prevezeni na lokaciju gradilišta na poligonu.

FUŽINE - Potpisivanje sporazuma o udruživanju lokalnih turističkih zajednica u Turističku zajednicu Gorskog kotara te predstavljanje Master plana razvoja turizma Gorskog kotara. U jedinstvenu Turističku zajednicu Gorskog kotara i formalno se ujedinjuju dosadašnje turističke zajednice gradova Vrbovsko, Čabar i Delnice te općina Fužine, Lokve, Mrkopalj, Brod Moravice, Skrad i Ravna Gora. Na potpisivanju sporazuma o udruživanju te predstavljanju Master plana razvoja turizma Gorskog kotara, kako je najavljeno, bit će i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac (12 sati, Dom kulture Fužine).

17. travanj 2024 19:09