Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Sabor nastavlja s radom - proračun za 2021., predstavljanje operativnog stožera Arene Zagreb...

03. Studeni 2020.
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za utorak, 3. studenog:

ZAGREB - 'Aktualnim prijepodnevom' i uz epidemiološke mjere, Hrvatski sabor u utorak počinje novu sjednicu koja će potrajati do sredine prosinca i na kojoj će, uz ostalo, donijeti državni proračun za iduću godinu. Zastupnike očekuje vrlo intenzivan rad. Već sada na dnevnom je redu više od 60 točaka. Kako bi odradili sve planirano, u studenome će zasjedati sva četiri tjedna, tri od utorka do petka, a u tjednu sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje dva dana. Dinamičan će biti i ovaj tjedan. Otvara ga 'aktualno prijepodne' u kojemu će premijeru i ministrima pitanje postaviti 39 zastupnika, a poslijepodne Sabor raspravlja premijerovo izvješće o sastancima Europskog vijeća (9,30 sati, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Službeno predstavljanje operativnog stožera Arene Zagreb u nazočnost ministra zdravstva Vilija Beroša te vodećeg liječničkog tima Arene Zagreb koji će predstaviti doktor Davor Vagić (16,30 sati, Arena Zagreb)

ZAGREB - U povodu predstavljanja izmjena Zakona o kaznenom postupku konferenciju za medije ispred Hrvatskog sabora održat će Narodna stranka-Reformisti. Prijedlog Reformista vezano uz izmjene Zakona o kaznenom postupku odnosi se na brzinu suđenja i donošenja presude za društveno najopasnija dijela, ona iz nadležnosti USKOK-a kojima se vrši kazneni progon državnih dužnosnika, predsjednika i članova uprava javnih tvrtki i tvrtki u vlasništvu lokalne samouprave. Na konferenciji za medije govorit će predsjednik stranke Radimir Čačić i saborska zastupnica i potpredsjednica stranke Natalija Martinčević (8,45 sati, na uglu Ćirilometodske ulice i Trga sv. Marka, ispred ograde).

ZAGREB - Možemo! - Politička platforma održat će konferenciju za medije na temu teškog položaja radnica menze Sveučilišta u Zadru koje su u štrajku duže od dva tjedna. Na konferenciji za medije govoriti će Tomislav Tomašević, Sandra Benčić i predsjednik Novog sindikata Mario Iveković (9 sati, južni ulaz na Trg sv. Marka, iz Ćirilometodske).

KARLOVAC - Isusovačka služba za izbjeglice – JRS kao provedbeni partner Ministarstva unutarnjih poslova i Vlade RH privodi kraju projekt integracije osoba pod međunarodnom zaštitom preseljenih iz Turske, te integracije i zbrinjavanja osoba po osnovi drugih oblika solidarnosti s državama članicama Europske unije u sklopu kojega je Karlovac postao srdačan grad domaćin za novi početak sirijskim izbjegličkim obiteljima. Završno događanje projekta održat će se u pogonu tvrtke Iv-er-kontex-vatrogasne cijevi d.o.o koja zapošljava nekoliko osoba pristiglih u Karlovac putem programa preseljenja izbjeglica iz Sirije (10 sati, Banija 161).

ZAGREB - Promet u industriji u kolovozu je na godišnjoj razini zabilježio pad šesti mjesec zaredom, za 8,2 posto, dok je na mjesečnoj razini ostao nepromijenjen, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). Ukupni sezonski i kalendarski prilagođen promet industrije u Hrvatskoj u kolovozu u usporedbi sa srpnjem ostao je nepromijenjen.

19. travanj 2024 09:30