Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Sabor neće glasovati o novom ministru uprave

12. Srpanj 2019.
Sabor Republike Hrvatske
Piše:
piše Lider Lider
[email protected]

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za petak 12. srpnja:

ZAGREB - Laboratorijskom centru Končar - Instituta za elektrotehniku bit će uručena potvrda o akreditaciji (9,30 sati, Končar EI, Fallerovo šetalište 22).

ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će na svečanom potpisivanju ugovora o financiranju velikog projekta "Dječji centar za translacijsku medicinu Dječje bolnice Srebrnjak", u sklopu „Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“ Ugovor će, uz ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak Boru Nogala, potpisati ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak te ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric. Riječ je o najvećem infrastrukturnom projektu  znanosti i zdravstva u regiji koji obuhvaća izgradnju nove zgrade funkcionalno povezane s postojećom zgradom te opremanje neophodnom istraživačkom i medicinskom opremom (10 sati, Vlada RH, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Iako se očekivalo, Hrvatski sabor neće glasovati o novom ministru uprave, a prije ljetne stanke glasovat će o nizu zakona koje je raspravio proteklih dana te kadrovskim rješenjima. Trebao bi odlučiti kakve će u konačnici biti kazne za najteže prometne prekršitelje, odnosno izmjene Zakona o sigurnosti prometa na cestama te dopuniti Zakon o kreditnim institucijama kojima se osiguravaju uvjeti za sklapanje bliske suradnje Hrvatske narodne banke (HNB) s Europskom središnjom bankom (ECB) u cilju približavanja uvođenju eura kao sredstva plaćanja u Hrvatskoj. Vladu će pozvati da provjeri broj i vjerodostojnost biračkih potpisa za sindikalnu referendumsku inicijativu „67 je previše“ koja ih je prikupila gotovo 750 tisuća i da ga izvijesti o provedenoj provjeri (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Klub zastupnika Hrvatske demokratske zajednice (8,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare, predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović izvijestit će o nekoliko novijih odluka za koje postoji poseban interes javnosti (10 sati, Ustavni sud, raspravna dvorana, Trg sv. Marka 4).

ZAGREB - Nakon 43. redovne sjednice upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje - HZZO (13 sati, Direkcija Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, Margaretska 3), održat će se konferencija za novinare o najvažnijim odlukama sa sjednice, među ostalim, i o novim lijekovima na listi lijekova HZZO-a. Na pitanja novinara odgovarat će ravnatelj HZZO-a, Lucian Vukelić i njegovi suradnici (14,30 sati).

ZAGREB - Zagrebačka policija i Gradska plinara Zagreb održat će konferenciju za novinare sa savjetima o tome kako se najbolje  zaštititi od trovanja ugljičnim monoksidom na kojoj će govoriti voditelj Službe prevencije Velimir Tišma, Dubravko Duvančić iz Gradske plinare i voditeljica Službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Marija Goatti. Policijska uprava zagrebačka i Gradska plinara Zagreb započinju s provođenjem kampanje "Spriječimo trovanje ugljičnim monoksidom (CO) u vlastitom domu". (10 sati, Ulica Matice hrvatske 4/III).

ZAGREB - Prezentacija komparativne socijalne slike Grada Zagreba za 2017. i 2018. Izazovi provedbe smjernica Europskog stupa socijalnih prava u Gradu Zagrebu. Komparativnu sliku izradilo je Socijalno vijeće Grada Zagreba i CERANEO - Centar za razvoj neprofitnih organizacija u suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom u cilju praćenja socijalnih indikatora i pokazatelja kvalitete života građana.  (10 sati, Tribina Grada Zagreba, Kaptol 27).

ZAGREB - Svečana dodjela diploma studentima diplomskoga studija Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Orléansu iz područja bioindustrije održat će se u auli Sveučilišta u Zagrebu. Desetom naraštaju studenata toga studija diplome će uručiti rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras i koordinatorica programa na Sveučilištu u Orléansu i izaslanica rektora Sveučilišta u Orleansu Chantal Pichon. Suradnja Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Orléansu na diplomskom studiju iz područja bioindustrije temelji se na Sporazumu o suradnji koji su čelnici dviju institucija potpisali u studenomu 2007. Uz dekanicu Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta Aleksandru Čižmešija i dekana Prehrambeno-biotehničkoga fakulteta Damira Ježeka, svečanosti će nazočiti prvi savjetnik veleposlanstva Republike Francuske u Republici Hrvatskoj Yannick Andrianarahinjaka, koordinatori studija na PMF-u i PBF-u Višnja Besendorfer i Vladimir Mrša te prorektori Sveučilišta u Zagrebu. (13 sati, Trg Republike Hrvatske 14).

18. travanj 2024 22:58