Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Sabor o amandmanima, Hrvatsko-turski poslovni forum...

18. Listopad 2019.
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za petak, 18. listopada:

ZAGREB - Hrvatski sabor u petak nastavlja sjednicu izjašnjavanjem o amandmanima na nekoliko zakonskih prijedloga nakon čega bi u podne trebalo uslijediti glasovanje, a na dnevnom redu je i Izvješće o državnim potporama za 2018. godinu. (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg Sv. Marka 6).

ZAGREB - "Za dostojanstvenu i sretnu treću dob", tema je Dana otvorenih vrata u Uredu predsjednice Republike, u sklopu kojeg je predviđeno i prigodno obraćanje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović (10,30 sati, Ured predsjednice,  Pantovčak 241).

NOVI FARKAŠIĆ/ SISAK - Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović bit će na središnjoj svečanosti obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije kod spomen-obilježja u Novom Farkašiću (13 sati), gdje će se obratiti prisutnima. Nakon toga će posjetiti Udrugu za terapijsko i rekreacijsko jahanje KAS te se susresti s volonterima akcije pod nazivom "Ja se konja bojim jer sam malen(a)", kao i roditeljima i članovima Udruge (15 sati, Savska bb, Galdovo.

VUKOVAR - Vukovarsko Gradsko vijeće raspravljat će na sjednici, uz ostalo, o donošenju Zaključka o dostignutom stupnju razumijevanja, solidarnosti, snošljivosti i dijaloga među građanima Vukovara, pripadnicima hrvatskog naroda i pripadnicima srpske nacionalne manjine (8 sati, Grad Vukovar, Dr. Franje Tuđmana 1).

ZAGREB - "Nacionalni plan protiv raka - To je reforma", naziv je okruglog stola na kojem će biti govora o novom Nacionalnom planu borbe protiv raka, čije se donošenje očekuje. Na skupu će govoriti ministar zdravstva Milan Kujundžić, predsjednik Hrvatskog onkološkog društva Eduard Vrdoljak, rukovoditeljica Službe za lijekove i medicinske proizvode HZZO-a Jelena Matuzović, predstojnik Klinike za onkologiju u Kliničkom bolničkom centru Zagreb Stjepko Pleština i drugi (12 sati, International Business Hotel, Oreškovićeva 6h).

ZAGREB - Čelnici Sindikata hrvatskih učitelja i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske izvijestit će na konferenciji za novinare o štrajku u osnovnim i srednjim školama te najaviti daljnji tijek štrajka (10 sati, ispred Muzeja prekinutih veza, Ćirilometodska 2).

ZAGREB - "Odmotajmo klupko laži, obmana i podvala oko prosvjetara i radnika u javnim službama", tema je konferencije za novinare Sindikata znanosti, na kojoj će govoriti glavni tajni Vilim Ribić i makorekonomist u tom sindikatu Matija Kroflin (12 sati, Ulica Florijana Andrašeca 18a, 1. kat, dvorana Andromeda).

ZAGREB - Institut Ruđer Bošković i Znanstveni centar izvrsnosti za Bioprospecting mora (BioProCro) predstavit će rezultate istraživanja "Molekule iz mora za primjenu u farmaceutskoj, prehrambenoj i kozmetičkoj industriji" (10 sati, dvorana III. krila Instituta, Bijenička 54). Govorit će voditeljica projekta i Centra izvrsnosti BioProCro Rozelindra Čož Rakovac i voditelj kemijskih istraživanja Marin Roje.

ZAGREB - U povodu 59. plenarnog zasjedanja Sabora Hrvatske biskupske konferencije (HBK) održat će se konferencija za novinare (12 sati, Ksaverska cesta 12a).

ZAGREB - U Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) bit će održan Hrvatsko-turski poslovni forum, a u povodu posjeta izaslanstva Istanbulske federacije udruga industrijalaca i poduzetnika Hrvatskoj. Turske tvrtke koje su dio izaslanstva posluju u područjima tekstila, metalne industrije, industrije plastike, autoindustrije i drugih (14 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - U Hrvatskoj je u drugom tromjesečju ove godine bilo 1,678 milijuna zaposlenih, što je na godišnjoj razini oko sedam tisuća više zaposlenih, dok je broj nezaposlenih pao za 28 tisuća, na 108 tisuća osoba, pa je stopa anketne nezaposlenosti pala na 6,1 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.

24. travanj 2024 01:14